Sentmenat cosirà mascaretes per als infants

Dimarts, 21 d'abril de 2020 a les 00:00

Davant la falta de mascaretes per al col·lectiu més petit, l'Ajuntament començarà a treballar amb la col·laboració de les voluntàries de Sentmenat en la confecció de mascaretes de mida infantil.

Amb el pla de desconfinament escalat que preveu el Govern, l'Ajuntament ha decidit començar a treballar en la confecció de mascaretes amb dues mides diferents; ambdues més petites que les mascaretes que s'han estat produint fins ara. L'objectiu és abastir i prevenir els possibles riscos que pot comportar per als infants no tenir mascaretes que s'adeqüin a la seva fesomia, no filtrant correctament i incrementant el seu risc de contagi.

Per aquesta raó, des d'aquest dimarts 21 d'abril l'Ajuntament repartirà el material adequat (teles i gomes) perquè les nostres voluntàries comencin a produir les mascaretes infantils, i tenir a tots els nostres infants abastits.

Per tal de facilitar la seva producció, l'Ajuntament de Sentmenat ha preparat aquest vídeo-tutorial juntament amb els passos a seguir per a la seva confecció:

  1. Agafem les dues teles homogènies i les pleguem per la meitat, de forma individual.
  2. Cosim en forma de mitja lluna per la meitat de la mascareta per a donar-li una forma més adequada a la cara.
  3. Les obrim, i posem una a sobre de l'altre i les cosim pels dos extrems de manera que quedin unides i se li dóna la volta per amagar les costures.
  4. Seguidament, els hi posem la goma als extrems, hi fem una doble vora i la cosim perquè les gomes quedin ben agafades.
  5. Finalment, fem un nus a les gomes i la mascareta ja està acabada.
Darrera actualització: 26.08.2020 | 13:39