La Policia Local investiga diversos casos de llançament de residus voluminosos a la via pública que seran sancionats

Dimarts, 14 d'abril de 2020 a les 00:00

Es recorda que durant la quarantena per la COVID-19 la deixalleria roman tancada al públic i en serveis mínims de la brigada. El llançament de residus voluminosos a la via pública està totalment prohibit sota sanció directa.

La Policia Local, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sentmenat ha començat a investigar diversos casos d'abandonament de residus voluminosos a la via pública, que seran denunciats amb amonestacions econòmiques.

Recordem que durant el confinament és responsabilitat de tots cooperar per mantenir l'ordre i la màxima higiene possible a la via pública. El llançament de residus pot causar el desordre i la falta d'higiene a la via pública, afectant la seguretat de la resta de vianants.

Us deixem un FAQ amb les preguntes més freqüents de la gestió de residus durant la quarantena per COVID-19:

1. Quins residus podem llençar aquests dies?
Es poden llençar tots els residus domèstics, menys voluminosos i residus de la deixalleria.

2. Quins residus NO podem llençar aquests dies?
No es poden llençar ni voluminosos (armaris, neveres, rentadores, matalassos...) ni els residus de la deixalleries mòbil i fixa (oli, petits electrodomèstics...), ja que aquests dies no estan actius cap d'aquests serveis.

3. Aquests dies podem/hem de separar els residus?
Sí, la recollida selectiva continua funcionant. Paper i cartó, vidre, envasos lleugers i matèria orgànica.
L'única excepció és per als residus de persones que hagin estat diagnosticades amb Covid-19 i també aquells casos que estan en quarantena preventiva. Ells han de lliurar els seus residus amb una bossa dins d'una altra bossa, i aquesta es pot unir amb la fracció resta dels altres ocupants de l'habitatge.

4. En quin contenidor van les mascaretes i els guants de plàstic?
Tant les mascaretes usades com les pantalles de protecció i els guants de plàstic i les bates d'un sol ús van al contenidor gris.

Darrera actualització: 26.08.2020 | 13:39

Imatges

vol1