VIOLÈNCIA DE GÈNERE, VIOLÈNCIA VICÀRIA

Dimarts, 24 d'agost de 2021 a les 01:00

Valoració política sobre el transcurs de juny i juliol de 2021

Els últims esdeveniments de violència contra les dones ens han desbordat a quasi totes, i dic quasi, perquè malauradament encara hi ha sectors polítics que en fan negació.

Les dades son esfereïdores. Enguany, a mig any, 16 feminicidis als Països Catalans (i 38 a tot l’estat espanyol).

Sí. Moren dones a mans de les seves parelles, exparelles o botxins, digueu-li com vulgueu, però per si no fos prou terrible, i davant d’un horror que sembla insuperable, filles i fills moren a mans dels seus pares en un acte salvatge, impossible de comprendre, amb la clara intenció de produir un dolor més insuportable que la pròpia mort: la mort de les criatures a qui han donat la vida.

Però, si bé l'assassinat és l'extrem més colpidor, les dones som reiteradament agredides de múltiples formes (assetjament sexual: laboral, familiar; violències de tota mena i de tots els nivells inimaginables; desigualtats laborals i socials) totes elles doloroses, sense que, des de les institucions competents se'n prenguin suficients mesures eficients i contundents.

I els fills? Els fills, víctimes col·laterals, són utilitzats, en diferents nivells de violència, com arma de destrucció massiva cap a les dones, esdevenint víctimes amb danys irreparables a curt i llarg termini. Parlem de violència vicària.

I davant aquesta realitat inqüestionable i terrible, assistim, una i una altra vegada a l'espectacle pervers del sistema patriarcal dirigint estructures polítiques, judicials i socials i protegint-se i atrinxerant-se per preservar-se en el temps i la forma.

DONES! Hem de lluitar unides! I hem de buscar totes les complicitats d'aquells homes, molts, que ja han entès el problema i estan disposats a participar de la solució! I hem de tensar fins que es produeixi el canvi! Des de la ciutadania, exigint molts més recursos i canvis profunds del sistema judicial i legislatiu. Des de les escoles, exigint una educació en igualtat i respecte mutu! Des de la mateixa societat fent conscients aquells patrons masclistes, a vegades subtils, a vegades desbordants, adherits a l'ADN social de segles, que preserven idees i comportaments clarament patriarcals. Sent inflexibles i contundents amb la mínima expressió de qualsevol mena de violència de qualsevol grau i esgrimint un discurs clar que obri els ulls a aquelles dones i homes que avui, encara, esdevenen defensores i un escut de protecció del sistema patriarcal.

En aquesta lluita terrible ens necessitem totes i tots.

JA N'HI HA PROU!!

Darrera actualització: 24.08.2021 | 15:07