SEGUEIX EL PANEM ET CIRCENSES

Divendres, 13 de novembre de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Novembre i Desembre de 2020

Mals temps pel sector de l’hostaleria especialment, han de tornar a tancar portes quan s’hi estaven refent. A Sentmenat, molts comerços d’aquest sector són tradicionalment familiars.

Ara més que mai, l’administració ha d’estar al seu costat. Nosaltres ja vam proposar al Pla de Xoc Econòmic i Social una sèrie de mesures per aquest sector:

  • Bonificar el 100 % taxa ocupació de terrasses de bars i restaurants.
  • Creació d’una xarxa de comerços del municipi.
  • Elaborar un Pla de Reactivació Econòmica Municipal/Pla de suport als comerciants.

Hi havien més mesures que podeu veure a les nostres xarxes socials.

On queda tot això? Doncs no ho sabem. Ens van convocar a una reunió força improductiva amb algunes mitges-propostes fetes a mode “xapucero” que tenien pensat tirar endavant ens agradessin o no. Tot i així, el PSC sempre ha fet costat al govern en totes les ajudes que ha volgut aprovar tot i avisar que eren minses, burocràtiques i que arribaven tard.

A dia d’avui, tenim unes ajudes als comerços per les que cal presentar la bíblia traduïda al llatí per poder optar a una mitjana de 300 eurets. Poc més del que t’ha costat que el gestor prepari la paperassa o del que factures en dos dies.

Ja de modificar les taxes i impostos ni parlem (massa feina, deuen pensar...). Diuen que és il·legal, bona excusa si no fos perquè ho fan un munt de pobles. També diuen que són diners, menys ingressos, menys despesa. Doncs parlem clar, l’ingrés aproximat per les terrasses és d´uns 30.000 € i s’han gastat quasi 60.000 € en festes, en dos mesos!!! Nosaltres estem a favor de les Festes i la Cultura, però no ha de ser l’única prioritat d’un govern municipal!

I és que el tripartit (tot i que més aviat sembla un bipartit o un binomi personalista) que tant presumeix de ser d’esquerres, s’ha gastat més en festa a l’estiu que en Serveis Socials per pal·liar els efectes de la COVID o que en ajudes al petit comerç i.... i ja està, perquè el poquet que es veu florir en obres és majoritàriament renda de l’anterior govern. És que ni tan sols han estat capaços d’incrementar les beques a nens i nenes que vam demanar els socialistes.

Però hi ha una despesa en la que no escatimen: publicitat. Cal dir que en això tenen vista, perquè tot i que anaven pregonant que si ells governaven omplirien el poble de brigades i de gent netejant, de moment cal esperar, que primer cal incrementar la despesa en Comunicació. I les desinfeccions als parcs infantils que vam demanar els socialistes? ni són ni s’esperen. L’excusa de la pandèmia està bé, però ja cansa quan veus que als pobles del voltant si ho fan.

I no us preocupeu tant, si esteu a l’atur, ERTES, sou cambrers, autònoms, etc... penseu-hi; sempre us quedarà veure un concert o cinema al nostre poble. El PANEM ET CIRCENSES no para i ja en tenim prou!

Darrera actualització: 29.07.2021 | 10:36