Nou model de recollida de residus a Sentmenat.

Dilluns, 8 de març de 2021 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Gener i Febrer de 2021

Ben aviat, Sentmenat canviarà el seu model de recollida de residus, passarà de realitzar la recollida mitjançant contenidors als carrers, a realitzar la recollida porta a porta.
Aquest és un model que l'Assemblea Ciutadana va començar a estudiar l'any 2015 i des de l'arribada novament al govern al 2019 hem treballat per poder desenvolupar el projecte que ara farem realitat.
Per què?

L'Actual model de recollida és un model arcaic, que genera molts problemes: olors, manteniments, brutícia, pèrdua d'espai a la via pública, soroll... és també mediambientalment insostenible a causa de la gran quantitat de rebuig que generem, degut a que fem molt poca selecció i separació de les deixalles, la qual cosa ens obliga a pagar any darrere any els augments del canon per tractament de rebuig que la Generalitat aplica per penalitzar el fet que no es seleccioni. Avui dia ja hi ha molts pobles i ciutats, del nostre entorn i també d'Europa que tenen implementat aquest model de recollida. De fet, gairebé és d'obligada implementació, ja que la Unió Europea imposarà sancions econòmiques molt severes, a aquells municipis que no compleixin amb els cànons de separació per fraccions dels residus, fet que assegura que tard o d'hora tots caminem cap a la implementació del nou model.

Som conscients, que d'entrada els grans canvis generen rebuig, però també som conscients que el canvi és més que necessari, i que si no el fem, en pagarem les conseqüències mediambientalment i econòmicament. Evidentment, previ a la implementació d'aquest canvi, caldrà fer una tasca d'informació a tots els veïns i veïnes de Sentmenat, perquè tothom tingui molt clar quan començarà, quin serà el format, la freqüència, etc.

Per tant d'aquí a poc temps Sentmenat gaudirà d'una recollida més moderna i sostenible amb el medi.


Aprofitem per remarcar que tot i la covid-19, seguim treballant per recuperar Sentmenat, un Sentmenat que va quedar a la cua dels pobles del Vallès i en el que cal millorar els serveis. Treballem en la millora dels equipaments públics realitzant manteniment i inversions, com per exemple a Tèxtil Besòs, Biblioteca, pavelló Can Sorts, parcs infantils, plaça Lluís Companys, camins, urbanització de Can Fargues, desenvolupant projectes que milloraran notablement la qualitat del municipi, com el pla de recuperació de la riera o de la peatonalització del casc antic i reclamant i programant inversió per l'escola Can Sorts i avançant cap a la construcció de la nova escola pública entre d'altres.


Seguim posant fil a l'agulla!

Darrera actualització: 29.07.2021 | 10:26