Millorant la via pública

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs d'agost i setembre de 2021

Una de les queixes, i amb tota la raó, de molts sentmenatencs i sentmenatenques, és el mal estat d’alguns punts de la via pública i una de les demandes legítimes es demanar a l’ajuntament que solucioni els problemes el més ràpid possible.

ERC ja proposàvem millores en aquest aspecte al nostre programa electoral, que es van reflexar al pla d’acció municipal pactat amb els nostres socis de govern.

Per nosaltres el benestar de les persones és fonamental i per assolir-lo un bon manteniment i millora de la via pública és bàsic. En aquesta columna, volem explicar actuacions en les que estem treballant (n’hem fet moltes més), conjuntament amb les companyes del govern municipal i les treballadores de l’ajuntament.

Millora de l’accés a l ́escola de Can Sorts

Els accessos als centres educatius de Sentmenat suporten un important tràfic de persones i vehicles a les hores d’entrada i sortida. Cal millorar-los i això estem fent, apostant per pacificar els voltants de l’escola evitant la parada massiva de vehicles a la rotonda que provisionalment s’impedia amb tanques de l’ajuntament, augmentant l’espai pels vianants i la seva seguretat, i millorant el paviment.

Concretament s’estan fent les següents intervencions:

•Ampliació de la vorera, augmentant l’espai de recepció i entrega dels alumnes a les instal·lacions escolars.

•Modificació i actualització de la senyalització de la zona, reforçant la seguretat vial a través de senyalització horitzontal i vertical i amb la instal·lació d’esquenes d’ase per garantir la seguretat dels vianants.

•Pavimentació de tot el vial, de llargada i amplada, des de la rotonda principal fins a la ubicada entre els carrers Joanot Martorell, Salvador Espriu i Joaquima Mas.

•Modificació del gual d’entrada al pati de l’escola per guanyar en més comoditat i seguretat.

 

Actuació al paviment davant del CAP

L’anterior govern municipal va executar unes obres davant del CAP per millorar-me l’accés però incomprensiblement part del paviment s’ha deteriorat massa ràpidament. S’ha actuat per arreglar-ho.

 

Actuacions a Can Canyameres

Som conscients del deficient manteniment de la via pública de les urbanitzacions. Volem parlar de dues de les actuacions que s’han fet a Can Canyameres:

•S ́han construït les voreres a l ́Av Can Canyameres i C/ del Pi.

•S’han afegit els reductors de velocitats (esquenes d’ase), als trams de l’Av. Can Canyameres i C/ Pere Saragossa per augmentar la seguretat dels vianants, ja que en aquests trams, malauradament, no es respecten els senyals vials de 30 km/h.

Can Fargues

Malgrat els entrebancs que ens hem trobat durant aquest dos anys i mig de govern sumats als entrebancs i demores de massa governs municipals, pels quals no podem fer una altra cosa de demanar disculpes als veïns, hem avançat en el procés d’urbanització que està a punt d’entrar a la seva fase final. Treballarem el que calgui per dignificar tots els racons del nostre poble, de Can Fargues també. Per nosaltres no serà.

I per acabar, per qualsevol incidència de via pública, sigui poc o molt important, truqueu a l’ajunament i el nostre regidor Jordi Mercadé Soler us atendrà

Darrera actualització: 17.09.2021 | 13:38