La Cultura és segura

Divendres, 13 de novembre de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Novembre i Desembre de 2020

Durant mesos s’ha fet un esforç enorme des del sector cultural, teatres, auditoris, cinemes i festivals a l’aire lliure perquè la cultura sigui un espai segur, un espai on, des del primer dia, s'han pres totes les mesures de seguretat.

Però ara, hem perdut la feina de tot el mes de Novembre, i sento molta tristesa i ràbia.

Des d'aquí volem manifestar el nostre profund desacord amb les mesures que s’han aplicat a tots els sectors de la cultura, espectacles, concerts, activitats extraescolars... Unes mesures que afecten directament al benestar emocional de les persones.

Ja n’hi ha prou de menysprear a la cultura, ja n’hi ha prou de perjudicar als sectors més febles, perquè totes sabem que la cultura sempre ha sigut la que han deixat caure la primera, sense ajudes ni solucions a curt ni llarg plaç.

Vivim uns moments difícils, d’incertesa, de por, però la cultura ha viscut moments semblants als d’ara i sempre penso que el problema no està en el que està passant ara i aquí davant dels nostres ulls, sinó que es un mal d’arrels profundes i antigues. La crisis de la cultura necessita una salvació, necessita ser escoltada i necessita ser entesa tal i com és, la CULTURA ens recorda qui som, ens dóna criteri, coneixement, lliure expressió, pensament crític, ens dona VIDA.

Sense cultura no hi ha LLIBERTAT, i sense llibertat RES EXISTEIX.

Els que VIVIM del teatre, cinema, música, dansa, davant o darrere del públic, volem agrair de tot cor els esforços que sales de teatre, auditoris, ateneus, centres cívics, sales de concerts, i un llarg etcètera hagin treballat perquè la CULTURA seguís viva durant aquests últims mesos.

Desitjant que d’una vegada, entenguin ( qui ho hagi d’entendre) , que l’activitat cultural és una FEINA, que som moltes les que VIVIM de la cultura, LA CULTURA ÉS UN BÉ ESSENCIAL PER LA HUMANITAT, que aquestes «mortes de gana» dediquem moltíssimes hores de la nostra vida perquè la humanitat pugui tenir la llibertat de parlar, de cridar, de plorar, de desesperar-se, en definitiva, tingui la llibertat de VIURE.

I nosaltres, tinguem la llibertat d’escollir la nostra vocació com una feina essencial per la societat.

Per acabar,com ja he mencionat més amunt, m’agradaria agrair en particular, tots els esforços que s’han fet per part de l’Ajuntament de Sentmenat els mesos de juliol i agost. Una feina molt ben feta dedicada a crear oferta àmplia de CULTURA perquè totes les sentmenatenques poguessin gaudir de tan variada i segura cartellera cultural .

Agraïr també, que nosaltres, les que dediquem la nostra VIDA a la cultura, poguéssim tornar a treballar de la nostra feina d'amunt d’un escenari.

SALVEM LA CULTURA!!!

MIREIA PASCUAL VILARÓ (ACTRIU)

Darrera actualització: 29.07.2021 | 10:28