El govern llaminer

Dimarts, 24 d'agost de 2021 a les 01:00

Valoració política sobre el transcurs de juny i juliol de 2021

Quan estàs en política escoltes moltes "batalletes" dels qui porten molts anys i n'hi ha que no s'obliden...

A vegades la política és com un pastís, algú amb molta il·lusió el comença, compra els ingredients, els treballa, pregunta o busca ajuda si necessita alguna cosa i un llarg etcètera fins que es posa al forn, es cou el pastís, es reparteix i es menja. Que bo tot! Però, coses de la política, aquest manobre d'inici ja no hi és.

El que hi és ara pot fer dues coses, reconèixer encara que sigui mínimament la feina de cuina o obviar-la i menysprear-la. Perquè en la vida, en la cuina i en la política les coses no es fan d'un dia per l'altre.

El nostre govern "híper-transparent" ha decidit agafar el segon camí. No sols hem de veure com es menteix reiteradament a les notícies municipals (l'última de Promoció Econòmica, amb dades d'atur incomplertes, una Aula Oberta que té anys i panys que segons ells és d'abans-d'ahir, uns Plans d'Ocupació que encara no existeixen, etc.) amb més embranzida, o com s'invisibilitza sistemàticament a l'oposició (i a algú del govern...). Ara també s'obvia el passat.

No volem ser malpensats, potser és cert i abans d'ells vivíem a Mordor i que tot el que surt ara i sobretot immediatament després de les eleccions va ser fruit d'un barret de mag. Els qui entenen mínimament de burocràcia administrativa riuen pensant-hi!

Ara li ha tocat el torn a la variant. Un regidor molt agosarat ha dit a xarxes que aquest projecte s'havia deixat adormit durant molt de temps. Doncs miri, no! El nou projecte de variant ens el va presentar la Generalitat a finals del 2017, era l'estudi previ, el que dibuixa el que es vol. I l'anterior govern el que va fer, el que faria qualsevol govern que es creu la democràcia, compartir-ho amb TOT EL CONSISTORI i fer-los partícips. També amb l'Associació d'Empresaris de Sentmenat. Els tècnics van resoldre dubtes i de les trobades es van presentar al·legacions al projecte. A data d'avui com a oposició hem preguntat i ni tan sols ens han dit quina va ser la resposta a aquestes al·legacions fetes ENTRE TOTS, ni ens informen degudament de quasi res.

I nosaltres no mentim. Sols cal tirar una mica d'hemeroteca:

https://www.sentmenat.cat/actualitat/noticies/es-dona-a-coneixer-al-consistori-els-tres-principals-projectes-de-futur-de-sentmenat.html

Han passat dos anys i a l'inici podíem pensar que era pur desconeixement però ara ja no. Les inversions i els grans projectes que afecten a tot el municipi són de tot el consistori. No els hi agrada el passat, però tirar enrere i veure exemples com el de la notícia és veure com es treballava amb rigor institucional, vells costums que caldria recuperar.

Darrera actualització: 24.08.2021 | 15:05