Balanç polític Agost i Setembre 2021

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs d'agost i setembre de 2021

#Mobilitzem-nos De nou, la Diada nacional de Catalunya se celebrarà en un context de manca de drets i llibertats per les milers de causes repressives que ja afecten més de 3.500 persones. Catalunya segueix sotmesa a un sistema espanyol repressiu en contra la dissidència política, ja sigui per defensar el dret a l’habitatge, a la llibertat sexual o a l’autodeterminació.

L’11 de Setembre, els catalans i les catalanes no celebrem una derrota, celebrem la capacitat de resistència del nostre poble. Perquè davant d’aquells que han intentat acabar amb la nostra nació, sempre han trobat un poble mai vençut per la por.

Cal sortir al carrer i tornar-ho a fer tantes vegades com calgui. La mobilització és una eina imprescindible per articular un moviment de desobediència civil capaç de defensar i fer efectiu el dret a l’autodeterminació del nostre poble.

#FestaMajor Enguany, per fi hem pogut gaudir d’alguns dels actes típics de festa major. Sabem que han faltat moltes coses, com la fira, el Sent3 o els gegants, però hem volgut fer només aquells actes en què podiem garantir la màxima seguretat respectant les mesures contra la Covid19. No ha estat fàcil, però estem segurs que l’any vinent podrem recuperar totes les activitats que teníem abans de la pandèmia i afegir-ne de noves! Tot i això, ha quedat palès que Sentmenat no renuncia a la cultura. Gràcies per omplir els actes de somriures durant tot l’estiu.

#PAM Els grups que formem part del govern de l’Ajuntament en iniciar el mandat vàrem pactar un Pla d’Actuació Municipal. Per tal de retre comptes amb la ciutadania, passats els primers dos anys volem explicar l’estat de totes les actuacions a què ens vàrem comprometre. Fent un intens exercici de revisió i traduint les accions en números, podem concloure que de les 105 actuacions del PAM n’hem assolit 35 (el 33% sobre el total), n’estem duent a terme 52 (el 50%) i no n’hem pogut realitzar, encara, tan sols 18 (el 17%). Seguirem treballant el que queda de mandat per assolir el màxim de compromisos que ens vàrem proposar. En breu oferirem el document revisat del PAM a tota la ciutadania.

#NouCurs El proper 13 de setembre comença a caminar la nova Escola Les Filadores i això ens omple d’orgull. Aquest govern ha treballat molt per fer-ho possible, ara cal començar les obres que esperem que sigui ben aviat! Des d’aquest espai volem desitjar a tota la comunitat educativa de Sentmenat un curs excel·lent i el més normal possible.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 12:42