Complex esportiu municipal

Dimarts, 24 d'agost de 2021 a les 01:00

Valoració política sobre el transcurs de juny i juliol de 2021

El passat 2020 es van complir 10 anys des de la construcció del Complex Esportiu Municipal (CEM) de Sentmenat i la concessió a l’empresa IGE BCN per un període de 30 anys.

Una obra que es va basar en un estudi totalment fora de la realitat, amb l’únic objectiu de dur a terme una inversió milionària que no només va arruïnar les arques municipals quan es va fer sinó que

a dia d’avui segueix costant molts diners als ciutadans de Sentmenat.

En aquest estudi, per exemple, es preveia que als 4 anys de la seva obertura tindria 1.565 abonats, quan la realitat és que 10 anys després, a finals de 2019 (abans de la pandèmia) només tenia 1.350, i que es preveia una població a Sentmenat de 18.309 habitants, una utopia, a dia d’avui no arribem ni a la meitat.

El contracte amb l’empresa IGE obliga a l’ajuntament a pagar 100.000 € anuals durant els primers 10 anys i tot i així aquesta empresa segueix tenint grans pèrdues cada any per la qual cosa al juliol de 2020 va

presentar a l’ajuntament la sol·licitud de reequilibri de la concessió a la què per llei tenen dret. Això implica que en aquest any 2021 que ja no hauríem de pagar

els 100.000 €, haurem de signar una addenda al conveni que ens costarà 150.000 € anuals per pagar el reequilibri i que es farà durant els propers 4 anys.

Tot això tenint en compte que les úniques inversions que s’han realitzat per al manteniment de la instal·lació són les que ha fet la pròpia empresa concessionària a la que estem molt agraïts per l’esforç que estan fent per mantenir-la activa, ja que segons les conclusions de una auditoria encarregada per l’actual govern, hauríem de finançar-la amb més de 4 milions d’euros, cosa que la faria inviable.

Tot i que l’empresa IGE presentava cada any balanços amb pèrdues, els governs de JxS mai han volgut veure aquest problema i s’han desentès del CEM, ni tan sols un estudi o auditoria de la situació econòmica i fins al punt que no sabien que la empresa IGN ha de pagar l’IBI de la instal·lació i no se li feia la liquidació.

Després de tota aquesta mala gestió per part de JxS, ara es queixen de la construcció de parc d’aigua que s’està fent a la plaça 1 d’octubre.

El parc d’aigua serà una instal·lació gratuïta per a totes i tots els ciutadans el cost no arriba al 10% del CEM, amb un manteniment molt baix i no haurem de pagar centenars de milers d’euros anuals per a una instal·lació que només utilitzen uns quants.

Seguirem recuperant Sentmenat

¡¡¡ BONES VACANCES !!!

¡¡¡ BONA FESTA MAJOR !!!

Darrera actualització: 24.08.2021 | 15:12