Substància

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs d'agost i setembre de 2021

Un dels majors errors que comet un equip de govern és no saber explicar tota la feina que fa. Per contra, hi ha polítics que són especialistes a fer el contrari i, per si a sobre no tenen suficient, els encanta dir-se a si mateixos que són els més nets, bons i transparents de la història.

Encara queda per finalitzar la legislatura i temps hi haurà per valorar si els bons són tan bons i els dolents eren tan dolents, però pel que fa a l’obra de govern, ara com ara, la carta de presentació del govern de l’ACS-ERC-CUP es resumeix en un parc de l’aigua de copy-paste (no han hagut d’esforçar-se gaire en el projecte, la veritat, perquè l’han fet tots els pobles igual) i un projecte solidari de mascaretes a l’inici de la pandèmia. Fi.

Tret d’això, la resta de gestió, o bé els ha vingut heretada de l’anterior govern (com el Reasfaltatge, la Plaça Lluís Companys, la Reforma Pavelló Can Sorts, la Coberta Can Sorts, la lluita per la nova escola, el conveni amb ACM per poder reformar parcs infantils o l’avantprojecte de la nova Variant, p. exemple) o bé són simplement gestió diària que l’Ajuntament venia fent feia anys, però que venen com si fos una gesta heroica (la regidoria més flagrant és la de Serveis Socials, que a falta d’iniciativa pròpia s’atorga com a propi el que ve del Consell Comarcal o la Diputació).

A la seva gestió s’afegeix fer creure als sentmenatencs que ara l’Ajuntament és més transparent perquè tenim el segell Infoparticipa, organisme al qual enganyen afirmant que publiquen les actes de ple mentre que fa gairebé 2 anys que no publiquen totes les actes (casualment les del dia que el govern va apujar l’IBI i l’Escola Bressol). Però no es preocupin, és possible que quan llegeixin aquest escrit les publiquin i la ciutadania ja les pugui veure quan el butlletí arribi a les cases. Funcionen així.

El que tampoc explicaran és que ja tenen vàries denúncies al Síndic de Greuges i al GAIP (comissió de transparència de la Generalitat) per no entregar expedients a l’oposició (és a dir, per no deixar-se fiscalitzar pels representants de la ciutadania). Resulta que el govern municipal és ara tan transparent que no veuen els principis democràtics enlloc.

En definitiva, no han fet res amb una mica de profunditat. No tenen projecte polític, ni propi ni de poble, amb la suficient substància per a imaginar-se com volen el Sentmenat del futur. I per a postres, els molesta que els regidors els preguntem al ple o que els ciutadans els preguntin a les xarxes. Els hi ve una mica gran.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 12:43