Protegim i protegim-nos

Divendres, 13 de novembre de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Novembre i Desembre de 2020

La pandèmia ha canviat i segueix canviant la nostra vida i ho fa embolcallada d’incerteses i amenaces.

Us volem convidar a una reflexió.

Si hi ha una certesa absoluta és que el virus es troba entre nosaltres i que sembla atacar de manera despietada a persones, moltes d’elles vulnerables i fràgils.

Sembla que les accions que ens proposen ens allunyen d’allò que ens fa humans, la socialització i l’emocionalitat, però si ens ho parem a pensar, d’alguna manera ens demana portar aquestes qualitats a la seva forma més altruista. Ens demanen empatia, ens demanen sentit comú i ens demanen sobretot SENTIT COMUNITARI.

Avui, l’emoció més útil és la que ens porta a protegir i emparar a les persones que s’exposen a patiment i mort. També aquella emoció que ens porta a protegir aquest sistema sanitari que, en cas de col·lapsar, tindrà conseqüències nefastes en moltes vides com ja ha passat. Avui, la socialització avançada ens parla de somriures, d’actituds, de recolzaments, de pinya social per fer front al moment dur.

Distància, mascareta, higiene i actitud social responsable. És demanar massa? Les vides de les nostres persones estimades valen aquest esforç, segur que comparteixes aquesta afirmació.

Esquerra Republicana de Sentmenat és amb la gent. Hi som per qualsevol cosa que necessiteu. Entre tots ens en sortirem!

15 d’octubre

El passat 15 d’octubre va fer 80 anys que el President Lluís Companys va ser afusellat pel règim franquista. Es trobava en territori francès mentre es dirigia cap a Anglaterra quan va ser capturat pels alemanys, aquests el van entregar a les autoritats espanyoles perquè fos jutjat amb la sentència ja dictada abans, fins i tot, de trepitjar territori espanyol.

Per tal de commemorar aquesta efemèride des d’ERC Sentmenat vam voler impulsar la celebració d’un acte-homenatge al President, després de parlar amb entitats i partits del poble vam acordar que havia de ser un acte institucional, tal com la figura de Lluís Companys mereixia.

Lamentablement i a causa de les circumstàncies que vivim no es va poder tirar endavant, però tot i això no volíem quedar-nos de braços plegats i vam fer un petit vídeo que us convidem a veure i podreu trobar penjat a les nostres xarxes socials, tant a Instagram com a Facebook.

Plaça Lluís Companys

Estem contents de veure avançar les obres de la plaça Lluís Companys.

El projecte incorpora punts de llum i aigua per si mai s’hi ha de fer algun espectacle i s’intentarà soterrar línies d’electricitat i comunicacions.

Aquesta obra és molt important, sobretot perquè és el punt de partida de l’objectiu d’aquest govern, de fer tot el casc antic d’un sol nivell.

Tot i que l’objectiu inicial era poder acabar les obres el mes de febrer, el fet de trobar clavegueram i col·lectors malmesos, farà que s’allarguin probablement fins el mes de març. Afegir només que al web de l’ajuntament es penjarà la imatge en tres dimensions del projecte de la plaça.

Darrera actualització: 29.07.2021 | 10:36