Per un poble viu, actiu i valent!

Dimarts, 24 d'agost de 2021 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de març i abril de 2021

La CUP es presenta a les eleccions municipals de Sentmenat per primera vegada amb voluntat de canviar una dinàmica decadent dels últims anys fruit dels partits tradicionals al capdavant de l’ajuntament i per intentar bastir una alternativa de govern basada en la transparència, la participació i la valentia per encarar nous projectes que posin Sentmenat al lloc que es mereix.

En termes de transparència, aquest govern ha tingut com a prioritat des del minut u garantir una informació municipal clara i objectiva cap a la ciutadania i prova d’això és el segell de transparència i bon govern obtingut recentment per part d’Infoparticipa, un organisme de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Malgrat tenir la mala sort de patir una pandèmia a l’inici del mandat i tots els impediments que això ens comporta, la participació de la ciutadania en els afers municipals està sent destacable i es palpa el reactivament social vinculat sobretot a l’àmbit cultural gràcies a l’increment de l’oferta i la seva varietat: cantautores, cinema, dansa, poesia, tertúlies literàries, musicals, espectacles familiars, tallers, etc. On hi destaca la gran tasca de la Biblioteca, de l’Espai Jove i del Coro, que aquest any celebra el 125è aniversari inaugurant el seu emblemàtic espai rehabilitat pels socis amb el lideratge d’en Josep Permanyer. Per molts anys puguem gaudir d’aquest magnífic espai escènic i motor sociocultural de la vila!

 

Parlant d’espais oberts a la ciutadania, per Sant Jordi hem inaugurat l’antic hort de la rectoria, ara convertit en un preciós jardí a la falda del campanar romànic. Convidem a tothom a seguir donant suport a la cultura assistint als actes que es programen i formant part dels grups que la impulsen, ara per fi aplegats al voltant del Consell de Cultura, una xarxa per impulsar les polítiques culturals municipals.

La participació també s’ha donat en altres àmbits, com el recent procés participatiu per posar nom a la nova escola de Sentmenat. Volem agrair a la ciutadania la nombrosa participació en les dues fases del procés: en la proposta de noms i la votació. Esperem que l’Escola Les Filadores sigui una realitat ben aviat i desmassifiqui Can Sorts.

També en l’àmbit urbanístic hem obert un debat ciutadà sobre com ha de reurbanitzar-se el Casc Antic, un projecte valent que vol promoure un espai públic socialitzador, més amè per a les persones i que dignifiqui el centre històric.

Per últim, estem d’enhorabona per l’inici de l’obra del Parc d’Aigua que esperem tenir enllestit a l’estiu. Un projecte pel gaudi dels infants i joves i que reactivarà i revaloritzarà el centre comercial de la vila. Seguim treballant per un poble viu, actiu i valent!

Darrera actualització: 24.08.2021 | 14:59