EXCUSES, NOMÉS EXCUSES

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Setembre i Octubre de 2020

Recuperar Sentmenat i capgirar les polítiques eren les proclames del Govern del canvi. Després de més d’un any han aconseguit recuperar la cadira i demostrar que governar a través de les xarxes socials resulta bo pels resultats electorals però, nefast pel poble.

Pel que fa a la gestió de la crisi sanitària, l’única acció realitzada ha estat sortir a mitjans de comunicació i XXSS per la fabricació de mascaretes no homologades, economia de guerra li deien. Així, la inacció és evident, amb ajudes al comerç i pimes ínfimes. Només s’ha invertit 60.000€  per tot l’empresariat de la vila (xifra insuficient, comparada amb els més de 42.000€ de salari que cobra l’Alcalde comunista de Sentmenat, augmentat en els primers dies de mandat). Aquesta inacció està posant en perill empreses del poble i, conseqüentment, llocs de treball. No volem economia de guerra, volem benestar i oportunitats per a tothom.

D’altra banda, com estan els parcs? I els carrers? I la neteja del poble? Aquestes són preguntes que, abans de les últimes eleccions, va penjar a XXSS el partit polític que ara governa. Els parcs, la neteja i les herbes han empitjorat respecte a l’inici del mandat (l’excusa sembla ser la COVID i les suposades pluges més abundants dels últims 100 anys, fet totalment fals) i l’únic projecte d’asfaltat, és l’aprovat per l’alcaldessa precedent. A més, es va criticar l’externalització de serveis en el mandat anterior, com el de jardineria, però el Govern continua amb aquesta pràctica, fent-ho tard i malament.

Així mateix, la COVID i l’espera d’una directriu de la Generalitat, també és l’excusa per mantenir algunes instal·lacions esportives del poble tancades, però no ho ha estat per la celebració de l’estiu cultura. En aquesta direcció, un membre del Govern, en l’últim ple va pronunciar-se favorable als botellons que es fan a Sentmenat (regidor que porta la policia per més inri), sembla que la pandèmia no afecta als que hi participen activament, com a mínim no igual que aquells que practiquen esport. Tot plegat un despropòsit.

Per últim, l’anterior govern a través de la regidoria d’hisenda que portava JxSentmenat, va deixar un superàvit municipal de més de tres milions d’euros per a futures inversions i que ara, l’estat vol en benefici propi, essent d’un tarannà antidemocràtic i totalitari. Esperem que l’actual govern, que es va trobar una economia sanejada amb recursos per executar obres i serveis, estigui en contra com nosaltres.

Darrera actualització: 29.07.2021 | 10:38