Convivint amb la COVID

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Setembre i Octubre de 2020

Arriba setembre i continuem tenint el virus entre nosaltres. Pot durar mesos. Encara no veiem el final. No sabem quan tindrem la vacuna o quan estarem la majoria immunitzats.

Encara que no ens oblidem dels veïns que per desgràcia els ha tocat patir la malaltia, a Sentmenat hem estat relativament afortunats pel que fa a nombre de casos. Justament per això no podem abaixar la guàrdia i hem mantenir entre tots el virus a ratlla. Per la nostra salut. I per evitar tancar-ho tot tres o sis mesos perquè el nostre sistema econòmic no ho permet.

Al setembre tots volem reprendre l’activitat habitual, amb les mesures de seguretat establertes: en pocs dies tornarem a tenir les escoles obertes, les empreses i comerços treballant al màxim rendiment possible, el transport públic ple de gent, la Diada de l’11 de setembre organitzada i, per tant, les interaccions socials seran elevades. Sabem també que les nostres principals i úniques armes són la mascareta, la higiene i la distància social.

Des d’ERC Sentmenat, especialment des de les regidories de salut i civisme, demanem a la gent que no abaixi la guàrdia. Ja sabem que portar la mascareta ens protegeix a nosaltres, però també protegeix els nostres veïns, amics i familiars. Que rentar-nos sovint les mans és fonamental. I també mantenir les distàncies. I no ajuntar-nos més gent del compte. La gran majoria ja ho estem fent. I la minoria que no compleix, si us plau, penseu amb vosaltres i amb els vostres veïns i feu un esforç. Que no calgui l’esbroncada d’un veí o de la policia local o haver de recórrer a les sancions.

Esperem que les mesures aplicades a les escoles funcionin, com han funcionat per regla general als casals d’estiu, que els milers de PCR que es faran i el seguiments dels positius asimptomàtics frenin la transmissió comunitària i no arribem a la situació desesperada del pic de la pandèmia.

D’altra banda esperem que se solucioni el desconcert provocat pel maremàgnum de mesures que dicten les autoritats sanitàries i polítiques, i que a vegades són revocades de manera inversemblant per un jutge, i que els diners imprescindibles per compensar als treballadors i petits empresaris afectats per la pandèmia arribin de manera àgil als damnificats, a Sentmenat també.

Sentmenatenca, sentmenatenc, fes un esforç, val la pena, tant per tu com per les persones que estimes i les que conviuen amb tu al poble. Ens hi juguem molt, massa. Per la nostra salut i la prosperitat del nostre poble, el virus, entre tots, a ratlla.

 

 

Darrera actualització: 29.07.2021 | 10:38