S'agafa abans a un mentider que a un coix

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs d'agost i setembre de 2021

Al butlletí municipal és normal poder llegir diferents opinions, valoracions o discrepàncies sobre el que es fa. Però l'escrit de Junts per Sentmenat del passat butlletí anava carregat de lliçons ètiques, morals, i de gestió i afirmacions falses. D'un grup que entre altres coses ha deixat Sentmenat a la cua dels municipis del Vallès. Degut principalment al seu "despilfarre" i a la seva nefasta gestió. De fet fruit d'això vàrem patir plans de sanejament econòmics imposats per la Generalitat, que han derivat en una falta de manteniment i inversió més que palpable. Avui dia encara falta molta feina a fer per posar Sentmenat al dia.

Ens acusaven de privatitzar el casal d'estiu, de malbaratar diners a la plaça de l'aigua, de la regressió en la qualitat del CAP, i d'augmentar el sou de l'alcalde.

En primer lloc, no es pot privatitzar un servei que mai a estat municipalitzat. El casal d'estiu s'ha fet sempre mitjançant una empresa que factura el servei, aquest any s'ha modificat, i el servei la donat el CEM Sentmenat. Gràcies a això els infants han pogut gaudir també de la piscina coberta, etc. Cal recordar que la construcció en època de crisis de la piscina coberta va ser obra del grup de Junts per Sentmenat, que aquesta sempre a estat deficitària, de fet genera una gran despesa econòmica a l'ajuntament, ja que l'empresa que dóna el servei té dret al reequilibri econòmic. I que a més, no tothom hi pot accedir, ja que per desgràcia no tothom se la pot permetre.

En canvi, la plaça dels jocs de l'aigua, és una inversió infinitament menor, que no genera aquestes grans despeses anuals, i que a més és per a tots i totes, ja que és totalment gratuïta i no genera diferències socials. Per tant n'estem molt orgulloses, i seguirem treballant en aquesta línia.

Sobre el CAP, va ser el seu grup polític el que va materialitzar les retallades a la sanitat pública. Unes brutals retallades que ara, amb l'aparició de la pandèmia deixen encara més en evidència la multitud de mancances que té la sanitat pública. El CAP i la gestió del mateix no és competència de l'ajuntament, i és evident que el servei que estem rebent és molt deficient. Per això reclamem els mitjans tècnics i humans que ens pertoquen, des de l'administració i també a peu de carrer.

Pel que fa al sou d'alcaldia, el que toca és fer un exercici de transparència. I com que una imatge val més que mil paraules, publicarem a les nostres xarxes la documentació oficial que fa referència als sous dels diferents alcaldes i alcaldesses dels últims mandats. I que cadascú vegi les diferències... Només cal recordar que som precisament nosaltres els que vàrem eliminar la figura de càrrec de confiança i rebaixar el sou d'alcaldia. Per tant hem rebaixat a més de la meitat aquestes despeses.

Per donar lliçons, primer s'ha de predicar amb l'exemple.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 12:44