X Festival Internacional d'Arpa de Sentmenat

Dimecres, 10 de juliol de 2019 a les 00:00

El Festival Festival Internacional d'Arpa de Sentmenat ha arribat a la seva desena edició consolidant la qualitat artística del programa amb alguns dels millors intèrprets de l’escena internacional, enfortint el compromís amb el públic més inquiet i apostant per la cultura més innovadora i creativa.

Aquest cap de setmana passat els Jardins de cal Milionari han acollit cinc concerts a l’escenari principal a càrrec de formacions internacionals on l’arpa ha estat l’instrument destacat, dos petits concerts d’arpa solista als jardins, una masterclass i trobada amb l’artista, un espectacle de teatre musical infantil i una exposició d’arpes.

Un cop més hi han estat representats diferents gèneres musicals com ara el flamenc, el latin jazz, el blues, el pop, la música clàssica o la música electrònica entre d’altres, una quinzena d’artistes han interpretat en aquesta edició des les melodies més clàssiques fins a les interpretacions més modernes i actuals, sempre a la recreca dels creadors més destacats del panorama artístic actual internacional.

La voluntat del festival durant aquests deu anys ha estat des del principi ser un punt de trobada cultural i cosmopolita que apropés l’art i la música a la ciutadania, i que premetés escoltar diferents veus, cultures i visions del món a travès d’aquest intrument. Per aquest motiu al llarg d’aquestes edicions el festival ha acollit més d’un centenar de concerts amb artistes provinents d’indrets tan diferents com ara Estats Units, Brasil, Senegal, Japó, Finlàndia, França, Colòmbia, Angalterra, Argentina, Itàlia, China, Bulgaria, Rússia, Gal·les, Perú, Suïssa, Grècia, Noruega, Alemanya, Gambia, Paraguai, Escòcia o Ucraïna entre d’altres.

Pel que fa al públic, destacar un cop més l’èxit d’assistència, omplint l’aforament per concert, i continuant amb la consolidació d’un públic local però també de la comarca i d'arreu del país, destacant la presència de públic de totes les edats així com de de públic familiar.

 

Darrera actualització: 10.07.2019 | 17:57