Un centenar d’assistents participen de la jornada Art en Família al Jardí

Dilluns, 5 de juliol de 2021 a les 00:00

Ahir diumenge en el marc del projecte Cal Milionari Espai d’Art va tenir lloc la jornada Art en Família al Jardí per a infants, que va comptar amb tallers a càrrec de dos artistes contemporanis, un espai de creació obert per fer art observant la vida a la natura, una intervenció artística als jardins i exposicions amb les creacions dels nens i nenes i les obres dels artistes convidats.

Al taller “Els arbres en un llibre d’artista” a càrrec de Maria Pujol, els nens i nenes van elaborar un llibre d’artista a partir dels seus propis dibuixos, creant un bosc damunt paper i transformant-lo en tridimensional. Una manera d’accedir a la singularitat de cada infant. Maria Pujol és una artista gràfica, gravadora i estampadora que crea gravats no convencionals en tres dimensions. Recrea ambients de boscos, llums i ombres, en format de diorames oberts com finestres cap a altres llocs, temps i espais. 

Al taller “Dibuixant l’aire” a càrrec de Yoshi Sislay, els nens i les nenes van elaborar un grafitti sobre un suport transparent, creant una composició etèria i volàtil en què l’entorn natural i els dibuixos dels infants es van convertir en un jardí aeri. Yoshi Sislay és un reconegut artista urbà japonès que dibuixa a parets i suports singulars. El seu món és format per línies que cobren vida i esdevenen mons habitats per éssers simpàtics i entremaliats.

L’espai de creació “Fem art observant la vida a la natura” va consistir en una Intervenció artística per a infants i adults a partir de les il·lustracions científiques de l’artista, naturalista i exploradora del s.XVII Maria Sibylla Merian.

Finalment en acabar els tallers, es van poder visitar les exposicions fetes conjuntament amb les creacions dels nens i nenes i les obres dels artistes convidats, que van rebre als assistents per explicar-los la seva experiència artística.

Cal Milionari Espai d’Art, és un projecte de les regidories de cultura i educació de l’Ajuntament de Sentmenat per fer de l’equipament municipal de Cal Milionari un centre cultural pioner i de referència per l’art i l’educació artística. El nou equipament comptarà amb un espai d’art contemporani per nens i nenes, el centre d’ensenyament musical i la programació cultural municipal, sent la seu del Festival Internacional d’Arpa. Des de l’inici els infants i les famílies han participat del projecte, inicialment en unes jornades participatives anomenades “Les Llavors de l’Espai d’Art” per projectar la seva visió de l’espai i del nou equipament i ahir a la jornada d'Art en Família al Jardí.

Darrera actualització: 05.07.2021 | 13:04

Imatges

art1