Tractament preventiu contra la plaga del pugó

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 00:00

S'ha fet un tractament preventiu combinat, amb lluita biològica i endoteràpia en arbrat, contra la plaga del pugó.

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament té en marxa un tractament preventiu per controlar la plaga del pugó en diferents zones del municipi. El que es busca no és eliminar tota la plaga, sinó aconseguir l'equilibri entre la plaga i el depredador. Per això, s'està utilitzant un tractament preventiu combinat, amb lluita biològica i endoteràpia en arbrat.

Per una banda, la lluita biològica és la que busca el mínim ús de productes sintètics. En aquest sentit, s’ha deixat escocells dels arbres del vial sense desbossar per generar hàbitat per a insectes depredadors del pugó i, alhora, s'han alliberat marietes.

Per l'altra, l’endoteràpia és una estratègia innovadora de tractament fitosanitari que consisteix a introduir, per injecció o absorció, un producte fitosanitari a l’interior del tronc. Això permet un baix impacte ambiental, sense nebulització de productes químics i amb una prolongada eficàcia. Aquest sistema és altament segur per a les persones. L’objectiu és reduir la plaga del pugó, evitar la caiguda de les fulles i mantenir la salubritat de l’arbrat, però amb un tractament no agressiu pel medi ambient.

Fins al moment, s'ha aplicat el tractament d'endoteràpia als 32 til·lers l’av. Salvador Espriu i s'han alliberat marietes com a lluita biològica. Aquest últim recurs també s'ha utilitzat als 24 cercis del c/ Mossèn Cinto Verdaguer, on en breu s'aplicarà també el tractament d'endoteràpia.

En funció de l’eficiència del control i de l’evolució de la plaga, es preveu que es pugui actuar en altres vials.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 08:18

Imatges