S'inicien les obres de millora de la biblioteca de Sentmenat

Dimarts, 28 de febrer de 2023 a les 14:00

Avui dimarts 28 de febrer s’han iniciat les obres de millora de les sales de la primera planta de la biblioteca municipal Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat.

L’objectiu és portar a terme l’adequació de la sala de lectura i el despatx de la primera planta de l’edifici de la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila. Es tracta d’un projecte de millora de les prestacions tèrmiques i acústiques dels espais que no afecta l’estructura de l’edifici.

La primera actuació de millora afecta l’envoltant de l’edifici, ja que es pretén la substitució de les finestres de fusta existents a la sala de lectura per finestres de PVC més eficients tèrmicament.

La segona actuació de millora consisteix en la substitució dels cels rasos existents que actualment són principalment d’encenalls de fusta i franges laterals formades per plaques de cartó guix per unes que millorin les prestacions tèrmiques i acústiques dels espais. També milloren les instal·lacions elèctriques d’il·luminació; s'adaptaran i milloraran els elements de detecció d’incendis, s'adequarà la instal·lació de climatització i, finalment, es pintarà en l’acabat de parets i sostres. Està previst  que  les  obres acabin a meitats del mes d'abril. Les obres s’han adjudicat per 76.225,27 €.
 

La Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila

La biblioteca municipal està ubicada al Passeig de l’Església núm. 6 en l’edifici de l’antiga rectoria molt a prop de l’Església de Sant Menna. Es tracta d’un edifici entre mitgeres situat entre la Parròquia de Sentmenat i un habitatge unifamiliar. La façana Sud, on es situa la sortida d’emergència de la planta primera, dona front a un pati interior d’illa. El Campanar de Sant Menna datat del segle XII i que encara està en ús, està adossat a l’edifici parroquial i és l’únic testimoni que queda de la desapareguda església parroquial romànica de Sentmenat que es va esfondrar al segle XVIII (1745). Tant l’església actual com el campanar estan catalogats a l’inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. L’any 2000, la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat estrenava equipament. Després de 29 anys en funcionament a l’espai que ara ocupa la Sala Ecus, aquest equipament cultural es traslladava a unes noves dependències habilitades a l’antiga rectoria de la parròquia de Sentmenat, en un espai més ampli i més modern. Aquest canvi ha possibilitat un creixement constant tant a nivell de serveis com d’usuaris durant els darrers 22 anys i mostra el profund arrelament popular i la gran acceptació que aquest servei cultural té a Sentmenat. A més a més, el canvi d’equipament també ha permès que durant aquesta darrera dècada s’ampliessin els serveis oferts. Més enllà del servei de llibres, la Biblioteca ha anat desenvolupant diverses accions periòdiques d’animació cultural i de foment de la lectura. 
 

Darrera actualització: 20.04.2023 | 11:57