Serveis Socials impulsa el nou sistema de Targetes Moneder d'Impacte Social

Divendres, 25 de juny de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de Sentmenat, a través de Serveis socials, serà un dels primers municipis a implementar el nou programa "Targeta Moneder d'Impacte Social", destinat als ens locals dins de la demarcació de la Diputació de Barcelona. Aquest nou programa substituirà el programa social del "Rebost Solidari", que fins ara havia estat prestant servei a les famílies en situació de vulnerabilitat del municipi.

L'objectiu d'aquest nou projecte dissenyat per la Diputació de Barcelona i impulsat per l'Ajuntament de Sentmenat, és el de proporcionar una targeta als beneficiaris per la realització d'una compra autònoma, així com garantir l'accés a l'alimentació fresca i dignificar el dret a una vida digna i una ajuda alimentària. El nou programa permetrà que les famílies més vulnerables econòmicament tinguin accés a la compra d'aliments de primera necessitat als establiments de Sentmenat, així com vincular-los al programa amb l'estratègia de fomentar la reactivació econòmica, juntament amb les regidories de Comerç, Consum i Ocupació, entre d'altres.

Una de les novetats que presenta aquest programa, és el seguiment que es realitzarà de les famílies adscrites per part de la plantilla tècnica, des d'on es pactarà un Pla de Treball per als diversos components de la família on hi constarà: objectius a curt, mitjà i llarg termini, organització de tallers i formacions segons les seves necessitats, interessos i objectius, sessions personalitzades d'orientació i seguiment, suport durant el procés de recerca de feina.

Els objectius específics d'aquest nou programa són:

  • Establir un nou sistema preventiu per evitar que les famílies més vulnerables caiguin en situació de pobresa crònica

  • Aportar eines i estratègies de reinserció a través de diversos tallers

  • Reduir l'impacte sociosanitari i econòmic en els infants, millorant les seves condicions i la igualtat d'oportunitats a l'accés als béns i serveis bàsics del seu entorn

  • Vetllar per la confidencialitat de les famílies a través del disseny d'un mètode discret

  • Potenciar l'autonomia organitzativa i logística de les famílies durant el seu dia a dia

  • Potenciar l'economia local promocionant que les compres siguin realitzades a comerços de proximitat

 

Les persones i famílies usuàries del programa, hauran de signar un full de compromís per tal d'afavorir un bon ús de les targetes, així com el respecte de les instruccions d'ús o la justificació dels tipus d'aliments que s'adquireixin amb les targetes.

Paral·lelament al Pla de Treball, les persones usuàries realitzaran dues formacions sobre alimentació saludable i sobre economia familiar, amb l'objectiu de donar eines i estratègies de consum responsable, sostenible i foment de bones pràctiques respecte als aparells electrònics o comprensió de factures de la llum, així com una formació en la realització de pressupostos familiars.

Aquest nou projecte serà impulsat i gestionat per l'Ajuntament de Sentmenat, conjuntament amb Creu Roja Sentmenat, entitat amb la qual es té acordada la seva col·laboració per diversos projectes mitjançant conveni.

Darrera actualització: 25.06.2021 | 14:01