Sentmenat se suma de nou a la Setmana Sense Fum

Dimarts, 7 de maig de 2019 a les 00:00

Del 25 al 31 de maig se celebra la XX Setmana Sense Fum, amb activitats i actes per sensibilitzar a la ciutadania de la importància que té per a la salut el no iniciar-se en l’hàbit del tabac i poder gaudir d’un ambient lliure sense fum.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i el lema per aquest any 2019 és: RECUPERA LA INSPIRACIÓ! 

Deixar de fumar pot ser difícil i implica un esforç personal, però és possible i molta gent ho fa cada any. Si estàs pensant a deixar de fumar, enhorabona! És la millor decisió tant per a tu com per a la gent del teu voltant. Aprofitem per deixar-vos una guia d’ajuda per deixar de fumar en 4 passos.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, en els últims anys, estem implicats en l’organització tots els que ja estàvem d’una manera o una altra relacionats amb aquesta campanya: la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col•legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs i de psicologia; les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d'infermeria familiar i comunitària i de Salut Laboral; la Societat catalana d’atenció i tractament del consum del tabac; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Agència de Salut Pública de Barcelona; l’Associació Espanyola Contra el Càncer i la Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya. 

Podeu trobar més informació a www.setmanasensefum.cat

Participeu en l’enquesta de l'agent cívic!

Us encoratgem que, a partir de meitats de maig, si us trobeu l'Agent Cívic de l'Ajuntament de Sentmenat pogueu fer l’enquesta al voltant del consum i l‘opinió de la població general (major de 14 anys) en temes d’actualitat sobre tabaquisme. A més, una de les principals prioritats d'aquesta enquesta, que es farà a peu de carrer, serà recollir dades sobre el consum del tabac al municipi i informar a la ciutadania que si estan interessats es farà un taller per ajudar a deixar de fumar en els propers mesos. 

 

Darrera actualització: 07.05.2019 | 13:01