Sentmenat se suma a la Declaració d'emergència climàtica als municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

Diumenge, 26 de febrer de 2023 a les 00:00

Amb aquesta Declaració l'Ajuntament reforça el seu compromís respecte a l'emergència climàtica actual i es compromet a treballar entorn uns punts clau.

Sentmenat, com a municipi que forma part de l'Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC) conjuntament amb Santa Perpètua de la Mogoda, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, La Llagosta i Polinyà, s'ha sumat a la Declaració d'emergència climàtica als municipis de l'Eix de la Riera de Caldes.

L'emergència climàtica actual requereix assumir el compliment de compromisos polítics reals i vinculants, molt més ambiciosos que els actuals. Els consistoris necessitem dotar-nos d'un full de ruta capaç de garantir estratègies i accions que ens permetin reduir les emissions de CO₂, de gasos d'efecte hivernacle i abandonar els combustibles fòssils, apostant per una energia 100% renovable.

És per aquest motiu que l'ajuntament va aprovar per unanimitat aquesta Declaració en el ple del passat 26 de gener, i amb aquesta decisió el consistori reforça el seu compromís, d'acord amb uns punts clau:

- Donar continuïtat als projectes relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic.

- Participar en l'estratègia conjunta amb els municipis de l'AMERC per desenvolupar polítiques de transició energètica.

- Adherir-se al programa d'acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

L'AMERC també pretén impulsar la creació d'una Comunitat Energètica Local entre els sis municipis de l'associació, dins el marc d'aquest treball conjunt per lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta Comunitat serà un nou recurs que permetrà millorar l'eficiència en la gestió de l'energia des de la producció fins al consum.

Amb aquest instrument els diferents actors locals, com els ajuntaments, els agents socials i econòmics i la ciutadania podran participar activament en la transició energètica, sigui produint energia, compartint-la o establint mecanismes de gestió i estalvi energètic.

Darrera actualització: 21.02.2023 | 13:02