Sentmenat mostra la seva cara més reivindicativa amb la preparació de la diada del 8M

Dijous, 4 de març de 2021 a les 00:00

Des de fa anys, el 8M s'ha convertit en un dia important a Sentmenat, on centenars de dones han aprofitat per donar-se suport i reivindicar els seus drets.

Enguany, coordinat per la Regidoria d'Igualtat i amb la col·laboració de l'Espai Jove, Serveis Socials i el Col·lectiu Feminista de Sentmenat, s'ha presentat la setmana reivindicativa del 8M.

Ha plogut molt d'ençà que el 8 de març de 1908 a Nova York van morir 129 dones durant un tràgic incendi a una fàbrica. Les causes? La precarietat laboral i l'escassa atenció en riscos laborals derivades de la seva identitat com a dones. Incident que no va passar pas desapercebut, ja que va generar una gran quantitat de protestes en defensa dels drets laborals, i en especial, dels drets de les dones. 123 anys després els drets han millorat per a totes, però les violències cap a les dones han pres altres camins, més invisibles, però igual de perillosos.

A Sentmenat la diada del 8M porta ja uns anys prenent importància, de la mà del 25N (Dia mundial contra la violència cap a les dones) i, evolucionant cap a un discurs més interseccional i inclusiu. La sensibilització de la població sentmenatenca amb la causa no ha deixat de sumar més i més persones involucrades, amb ganes de reivindicar els drets de totes. Un clar exemple ha estat el naixement del Col·lectiu Feminista de Sentmenat, per part d'un grup de dones que després de tantes marxes i grups de suport ha decidit enguany organitzar la diada amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Per part de l'Ajuntament de Sentmenat, treballar per la igualtat ha estat un dels principals objectius i pilars des de la formació de l'equip de govern. Amb la regidoria d'Igualtat al capdavant, es porta des d'un temps enrere treballant per incloure la perspectiva de gènere al dia de la resta de regidories, amb especial incidència a joventut, serveis socials i seguretat ciutadana. Així, i amb la vista posada en la confecció d'un Pla d'Igualtat Municipal, des d'inicis de febrer d'aquest any, s'ha estat realitzant una formació obligatòria per tota la plantilla de l'ajuntament, amb la vista posada en treballar des de les institucions per donar suport, formar i oferir ajuda a totes aquelles persones qui ho necessitin.

Aquest 2021, Sentmenat reivindicarà com és degut, un any més, els drets de les dones.

Darrera actualització: 04.03.2021 | 15:20