Sentmenat forma part del nou Consell de la Gent Gran de la comarca

Divendres, 24 de març de 2023 a les 00:00

Té l’objectiu de vetllar pels majors, promocionar l’atenció assistencial i la participació activa en la societat.

Un total de 23 municipis, entre els quals es troba Sentmenat, formen l’assemblea general del Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental. Es tracta d’un òrgan de consulta i participació d’entitats i associacions que es va constituir el 22 de març a la seu del Consell Comarcal. En l’acte va participar la regidora de Gent Gran, Bibiana Pichardo, i la presidenta de l’Esplai de Gent Gran del poble, Teresa Castejón. 

El consell tindrà la tasca de promocionar les atencions assistencials a gent amb edat avançada, així com activitats participatives en el territori. La redacció del reglament de l’ens s’ha dut a terme de forma conjunta amb diferents agents. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha apuntat a la voluntat de crear una eina específica per treballar els temes que més preocupen i toquen a la gent gran. La iniciativa sorgeix després de la pandèmia de la Covid-19, en paral·lel a la creació del Pla d’Innovació per la Protecció Social, que mira de vetllar per diferents col·lectius entre els quals hi ha el de la gent gran. 

La consellera comarcal de Drets Socials, Míriam Casaramona, ha destacat els projectes que s’han dut a terme al Vallès Occidental en matèria de promoció de la gent gran, com el projecte CUIDAM, destinat a millorar la protecció i atenció social als majors de 85 anys, i el projecte Acompanya’m d’ajuda i suport a les persones cuidadores no professionals. D’altra banda, es treballa en l’elaboració d’una guia per fer front al maltractament de persones grans i aquest 2023 s’ha reforçat la plantilla amb la incorporació d’una tècnica per crear un pla d’envelliment actiu. 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 21:17