Sentmenat commemora el 8M

Dijous, 2 de març de 2023 a les 19:00

Entitats, Ajuntament i centres educatius comparteixen activitats pel Dia Internacional de les Dones treballadores.

Des de fa més de 100 anys, el 8 de març és un dia dedicat a la reivindicació dels drets de les dones. Les primeres protestes es van iniciar en el context laboral, amb la denúncia de la precarietat extrema en què vivia el sector femení. Avui dia, les reivindicacions s’han estès a molts altres àmbits, com el domèstic, el relacional, l’esport o la política, entre altres. Tot i que al llarg dels segles s’han aconseguit avenços, encara queden aspectes a debatre i canviar, per això, l’Ajuntament de Sentmenat s’adhereix a la campanya del Dia Internacional de les Dones i organitza i participa en un munt d’activitats.

Aquest any la Regidoria d’Igualtat ha volgut fer un canvi a l’hora d’organitzar les activitats del 8M per tenir una major participació ciutadana. De manera compartida amb totes les entitats que s’han sumat a la campanya que es farà durant tot el mes de març amb el missatge “TOTS AMB EL 8M SENTMENAT 2023” es vol promoure que la ciutadania pugui fer-se fotografies o vídeos curts amb l’objectiu de crear un collage amb totes les imatges i que podran tenir tots els participants.

La Regidoria d’Igualtat ha proposat diferents activitats amb la col·laboració de diferents entitats:

  • Tallers que encapçalarà el CAP de Sentmenat els dies 7 i 9 de març de 18 a 19:30 h. a l’Espai ECUS.
  • L’Institut de Sentmenat, per la seva banda, farà una caminada conjunta amb les escoles de primària amb un pancarta feta pel mateix alumnat. El recorregut acabarà a la plaça de la Vila on es penjarà el cartell a la façana de l’Ajuntament i es llegirà un manifest fet també per els alumnes.
  • L’Ajuntament també ha proposat fer el curs de defensa personal per a dones de l’institut que es realitzarà al pavelló Tèxtil Besos.
  • Exposició de la Silvia Morilla Serrano a l’institut que farà una xerrada referent a la seva exposició.
  • Taller espectacle MOLTA ROBA I POC SABÓ, activitat que es farà a la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila.

La Regidoria de Joventut programarà activitats al llarg de tot el mes a l’Espai Jove. El 3 de març, a les 18:30, hi haurà un berenar i s’iniciarà el projecte “Cuidem-nos. Espai d’autocures” per a noies i dones. El dijous, 9 de març, es presentarà a les 19 hores el poemari “Alma y río” de Daniela Gómez. La setmana següent, el 17 de març, serà el torn pel taller de personalització de Totebags amb frases reivindicatives. El 24 de març, l’activitat serà bastant més pràctica, es farà un taller de defensa personal a càrrec de MonTaekwondo. I per tancar les iniciatives dirigides al jovent, el 31 de març hi haurà la segona sessió del projecte “Cuidem-nos. Espai d’autocures”.

El Col·lectiu Feminista organitza dues activitats. El mateix dia 8 de març farà la lectura del manifest a les 19:30 hores i convoca a la població a una manifestació posterior pels carrers del poble. I uns dies abans, el 3 de març, hi haurà una taula debat a l’espai del Salonet del Coro que portarà el títol de “Què en sabem de l’Endometriosi?”, a càrrec de la fundadora de l’EndoFest, Anna Bassols.

El Jutjat de Pau, al capdavant de la primera jutgessa de Pau de Sentmenat, Maria Vinyets, ha organitzat pel dilluns 6 de març una xerrada sobre el fenòmen de les bruixes a Catalunya a càrrec de Mercè Borràs al salonet del Coro.

Darrera actualització: 20.04.2023 | 11:55