Sentmenat commemora el 28 de juny, Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Sentmenat se suma a la campanya de Diputació de Barcelona de defensa i reivindicació dels drets i llibertats de la comunitat LGTBI.

El Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals és una jornada festiva i reivindicativa per la igualtat jurídica i social, i la tolerància per la diversitat d'orientació sexual.

La festa commemora els fets que van passar el 28 de juny de 1969 a Nova York, arran d’una batuda de la policia en un bar gai que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers d'homosexuals, transsexuals i simpatitzants es manifestaren, i això va marcar l’inici de l'activisme homosexual.

En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTBI. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l'orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l'aniversari d’aquests altercats.

Des de Sentmenat volem fer explícit la necessitat i la voluntat de treballar per eradicar les discriminacions i fomentar el respecte a  la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere. 

Darrera actualització: 28.06.2019 | 07:29

Imatges

Cartell 28J