Sentmenat celebrarà el primer PRIDE!

Dimarts, 22 de juny de 2021 a les 20:00

La regidoria d'Igualtat i polítiques LGTBIQ+, de la mà de la regidoria de Cultura i les famílies LGTBIQ+ de Sentmenat, han organitzat una setmana farcida d'activitats per celebrar el dia de l’orgull gay. 

Cada any els col·lectius LGTBIQ+ reivindiquen, a nivell mundial i de forma pública, la tolerància i la igualtat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades i oprimides.

Començant pel mateix dia 28 de juny, dia Internacional de l’orgull LGTBIQ+, es llegirà a les 20 hores el manifest del PRIDE! SENTMENAT i les famílies LGTBIQ+ de Sentmenat desplegaran la pancarta reivindicativa al balcó de l’ajuntament. Aquest acte donarà inici a la 1a setmana del PRIDE a Sentmenat. 

Dimarts 29 de juny, una hora del conte especial al Jardí de la Biblioteca de Sentmenat, amb l’Anna Vilardell i en Cesc Permanyer que explicaran “1.000 camins per viure”, a les 17.30 h.

El divendres 2 de juliol a 20:30 hores tindrà lloc al Teatre del Coro el teatre musical "Una llum tímida" sobre dues professores que s'enamoren durant el règim franquista i tot el que han de viure: neguit, incertesa, rebuig… l’obra està inspirada en fets reals i pretén trencar amb el silenci, i reivindicar les vides de les lesbianes com el que són: la memòria històrica del nostre país. Les entrades es poden trobar a l’enllaç d'entrapolis.

Pel que fa el dissabte dia 3, Sentmenat viurà l’esplendor del PRIDE! amb una diada dedicada a les famílies i associacions LGTBIQ+ com Gaylespol, Euforia, FLG famílies LGTBI, Panteres grogues i altres entitats per confirmar, que mostraran la seva tasca amb parades a la plaça de la Vila d’11 a 14 h i de 17 a 19 h. També comptarem amb un racó per llegir llibres temàtics gràcies a la Biblioteca de Sentmenat, un pinta cares pels infants i hi haurà la presència de comerços locals amb els seus productes. A més a més, Ràdio Sentmenat amenitzarà la festa amb un punxadiscs. 

A les 19 hores la Companyia Fest-ho com vulguis interpretarà a la plaça l’obra “Amb en Tango som tres”, basada en una història real del zoo de Nova York i inspirada en el conte de Justin Richardson i Peter Parnell. L’obra convida a la reflexió i es planteja que no sols hi ha un model vàlid de família.

A les 21 hores tindrà lloc als Jardins de Cal Milionari un sopar de l’orgull a la fresca. Per reservar taula cal enviar un e-mail a smnt.comunicacio@sentmenat.cat indicant noms i un telèfon de contacte.

Diumenge dia 4 finalitzarà la setmana del PRIDE amb la pintada de diverses vorades amb els colors de la bandera de l’orgull LGTBIQ+. L’activitat començarà a les 10 hores i cal apuntar-se prèviament enviant un e-mail a smnt.comunicacio@sentmenat.cat indicant noms i un telèfon de contacte.

A les 12 del migdia a la plaça de la Vila petits i grans són convidats a participar de la guerra d’aigua contra l’homofòbia, activitat que consisteix en acabar ben remullat. Aquesta activitat comptarà amb la participació de l’ADF Sentmenat. Porta els teus jocs d’aigua i comparteix la diversió! 

Per últim es farà entrega dels diplomes a tots aquells infants que hagin participat a les activitats del 1r PRIDE! SENTMENAT.

Durant tota la setmana comparteix fotografies a les xarxes socials amb el hashtag #SomOrgullSentmenat

Darrera actualització: 22.06.2021 | 20:44