Sentmenat celebra la cultura durant la Diada de Sant Jordi

Dijous, 29 d'abril de 2021 a les 00:00

La inauguració del Jardí de la rectoria vella va venir acompanyada de l'espectacle del Mag Alexander Main i el lliurament de premis dels diversos concursos de lectura, literatura i dels punts de llibre a càrrec del regidor de Cultura i l’equip de la biblioteca municipal.

La Covid no va impedir que Sentmenat celebrés la seva cultura durant la Diada de Sant Jordi, sempre, amb les mesures sociosanitàries adequades i a l'aire lliure.

La vetllada va començar a les 17:30 h amb la presentació dels jardins per part de l’equip de govern de l'ajuntament, acompanyat de l'espectacle de màgia que es va realitzar al primer escenari del Jardí.

A continuació, i al segon escenari, es va efectuar el lliurament d’onze premis del 4t concurs del passaport de lectura Gènius, adreçat a l'alumnat de 5è i 6è de l'Escola del Pilar i de Can Sorts.

El repte del concurs és aconseguir ser un autèntic lector. Mitjançant un passaport cada setmana s'emportaven un llibre de la biblioteca en préstec i el llegien a casa. Un cop llegit es tornava a la biblioteca amb la pàgina del passaport omplerta que hi pertoca. A la biblioteca es pregunta s'hi preguntava si els hi havia agradat i es feien preguntes sobre el llibre per saber si se l'havien llegit, per finalment l'entrega d'un adhesiu al passaport. Així cada setmana fins a la sisena.

Enhorabona a les guardonades que van aconseguir completar les 6 setmanes: Guillem Costa, Artur Ocaña, Fiona Riquelme, Leire Rivera, Hugo Ovejero, Jan Vigueras, Angela Asensio, Paula Beas, Alex Mesa, Joan Garcia i Silvia Medina.

Seguidament, es va procedir a fer el lliurament de premis al 22è concurs de punts de llibre de la biblioteca; enguany sota la temàtica d'aigua neta i sanejament, un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Felicitats a les persones guanyadores pels seus dibuixos!

1a categoria: Daniel Beas Borrull

2a categoria Iris Roig Álvarez

3a categoria Sophie Kane Buselli

4a categoria: Nayara García

5a categoria: Lali Coll

Finalment, a les 19:30 h es va celebrar l'entrega de premis al 2n concurs de relats de ciència-ficció de Sentmenat. La guardonada de la categoria juvenil va ser la Laia Farràs Coll amb el relat "1922" i la guanyadora de la categoria d’adults va ser  l'Anna Zamora Sala amb el relat "Els meus 40". Tots els relats participants estan disponibles al web de l’ajuntament clicant aquí.

Darrera actualització: 29.04.2021 | 16:29

Imatges

stjordi lliura