Sentmenat celebra el Dia Internacional contra la violència de gènere

Dimarts, 19 de novembre de 2019 a les 00:00

Sentmenat s’aplegarà de nou per manifestar, una vegada més, el rebuig a la violència masclista i per fer pública la ferma voluntat del municipi de treballar fins eradicar-la.

Amb motiu del 25 de novembre (Dia internacional contra la violència de gènere), l’Ajuntament de Sentmenat convoca una jornada d’activitats en commemoració i reivindicació de la necessitat de construir una societat igualitària per a tots els gèneres, que se celebrarà aquest diumenge 24 de novembre d’11.30 a 14 h a la Plaça de la Vila i a la Sala d’Actes del Coro.  

La jornada començarà a la Plaça de la Vila amb la lectura del manifest “25N: Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones” per part de la regidora d’igualtat Bibiana Pichardo Rojas i totes les lectores que hi vulguin participar. Seguidament, tindrem l’actuació en directe de Les Bastoneres de Sentmenat i un espectacle de dansa titulat “El Mal Amor” a càrrec dels ballarins Júlia Peláez i Adam Olivares.

A continuació, a les 12 del migdia, tots i totes les espectadores seran convidades a participar  a les dues activitats que es celebraran a la Sala d’Actes del Coro. Primerament, tindrem un taller de Biodansa a càrrec de la Rosa Calderón on a partir de la música i el moviment es crearà una integració sòcio-emocional com a grup per a reflexionar sobre el respecte, la igualtat i la confiança. Seguidament, a la mateixa sala, la Gemma Fruitós ens presentarà “Apoderem el cos per apoderar la ment”, un taller teoricopràctic sobre la importància d’obtenir un equilibri del nostre cos per obtenir nivells òptims de salut que ens permetin enfrontar-nos als reptes de la vida, en aquest cas, a un possible maltracta físic o emocional.   

Des de l’Ajuntament de Sentmenat considerem que és imprescindible un canvi de valors que permeti superar l’androcentrisme que nega la presència i les aportacions de les dones a la societat, i que imposa uns estereotips i rols de gènere basats en la infravaloració de tot el que està relacionat amb la feminitat. És necessari que sumem les voluntats i els sabers dels moviments feministes i grups de dones, i que comptem amb la implicació de tota la ciutadania, que a través d’accions col·lectives i individuals, actuen per eradicar aquesta xacra social. Així el nostre objectiu és el de cooperar per implantar un model d’abordatge respectuós amb la llibertat de les dones, reparador del dany i innovador amb la difícil tasca de prevenir la violència masclista fins eradicar-la definitivament.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 14:08