Se celebra la sessió de cloenda del Consell d'Infants d'aquest curs 2020-21

Divendres, 18 de juny de 2021 a les 00:00

El dimecres 16 de juny es va celebrar la sessió de tancament del Consell d’Infants de Sentmenat a l’Espai Jove la Tèxtil amb la participació de l’alcalde, Marc Verneda i el regidor d'Educació, Jaume Carbonell.

Aquest any, el Consell d'Infants, ha estat format per 11 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de les escoles de Can Sorts i la Nostra Senyora del Pilar. El Consell està format per un representant de cada classe de 5è i 6è curs de Can Sorts i dos de 6è curs i un de 5è de la nostra Senyora del Pilar, en total són 8 consellers/conselleres de Can Sorts i 3 de Ntra Sra. del Pilar.

El Consell d'Infants és un òrgan que neix l'any 2017 amb la missió de garantir l'exercici de la ciutadania dels infants en la construcció i transformació del municipi de Sentmenat. El Consell d'Infants és un òrgan consultiu i de participació sectorial dels nens i nenes del municipi que té com a objectiu analitzar, debatre i proposar solucions sobre qüestions d'interès general pel municipi, per tal de proposar millores amb la seva visió del seu entorn més proper i créixer tot aprenent les normes i valors de la participació democràtica.

Enguany, la primera tasca que es va encarregar des de l'Ajuntament al Consell d'Infants va ser la tria del nom de la nova escola. Tot l’alumnat de 5è i 6è va poder proposar els seus preferits, i posteriorment es va duu a votació d’entre les quatre propostes validades pel Consell Escolar Municipal.

A la segona sessió, se'ls hi va encomanar la tasca de proposar activitats per la  Festa Major o a realitzar durant l'estiu. I, per acabar, es va seguir treballant en la campanya de conscienciació en vers a l'incivisme que van iniciar el curs passat des del mateix Consell d'Infants i que ha consistit en la realització d'una campanya a través de cartells i vídeos que aviat sortiran a la llum.

Durant l'acte de tancament es va realitzar una taula rodona on a més de valorar l'experiència al Consell d'Infants, també van poder reflexionar sobre quines problemàtiques o inquietuds podien treballar l'any vinent. 

Des del consistori es van agrair la bona participació dels consells i les conselleres i els van emplaçar a seguir treballant de valent l'any vinent.

Darrera actualització: 18.06.2021 | 13:19

Imatges

consell