Se celebra el lliurament de premis del Certamen Atenea

Dimarts, 30 de març de 2021 a les 00:00

El passat 26 de març es va celebrar l'acte de lliurament dels reconeixements als treballs de recerca dels alumnes de l'Institut Sentmenat dins del Certamen Atenea amb la presència dels dos guardonats: L'Arnau Bellerino i la Valèria Sànchez.

En aquest Certamen, impulsat pel centre de recursos pedagògics i amb el suport dels ajuntaments de la nostra zona, les entitats organitzadores volen potenciar i donar a conèixer els treballs de recerca elaborats pels alumnes de segon de batxillerat dels centres educatius de Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat. Aquests treballs estan relacionats amb les arts, les ciències de la naturalesa, de la salut i del medi ambient, les ciències socials, les humanitats, les llengües, l'educació física, les matemàtiques i la tecnologia.

En aquesta edició, un total de 10 treballs realitzats per 20 alumnes han resultat guardonats amb un diploma i una gratificació a l'acte públic de reconeixement.

Els guardonats de l'Institut Sentmenat han estat l'Arnau Bellerino amb el seu treball Omni-directional Virtual Reality Platform que consisteix en la reproducció d'una plataforma omnidireccional, utilitzada en el camp de la realitat virtual. La hipòtesi utilitzada com a fonament del treball és la següent: "Es pot reproduir a l'àmbit domèstic una Virtual Reality (VR) treadmill amb similars prestacions que les comercialitzades i amb un preu reduït.". L'altra guardonada ha estat la Valèria Sánchez amb el treball Què recordes? L'objecte d'aquesta recerca era poder establir una relació entre la memòria a curt termini i la memòria de treball, essent la primera el mecanisme pel qual es reté una quantitat limitada d'informació durant un curt període de temps i entenent la segona com la capacitat de manipular informació alhora que es recorda.

 

L'acte de lliurament dels reconeixements va comptar amb la presència dels guardonats i les seves famílies, els professors que els van tutoritzar, la direcció de l'Institut Sentmenat, l'alcalde i el regidor d'educació. Un acte senzill que va posar en valor la tasca realitzada pels alumnes i també pels tutors i el centre.

Podeu consultar els treballs clicant aquí. 

 

 

Darrera actualització: 31.03.2021 | 11:28