S'adjudica la construcció de l'Escola Les Filadores

Dimecres, 22 de febrer de 2023 a les 10:00

Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat finalment el contracte per a la redacció del projecte bàsic, el projecte executiu i la posterior execució de les obres de nova construcció de l'Escola Les Filadores. El projecte consta d'una Escola d'una línia d’infantil i primària, amb 2 fases per a l’execució de les obres.

Després de fer públic l'anunci de la licitació el passat 16 de maig de 2022, la Generalitat de Catalunya ha necessitat més 8 mesos a resoldre l'adjudicació del contracte. Un concurs públic al qual s'hi han presentat 15 empreses.

Finalment, l'adjudicació es va formalitzar el passat 31 de gener a Copisa Constructora Pirenaica, SA, per un import total de 5.364.218,07 euros (IVA no inclòs).

Comissió de seguiment de la construcció

El dimarts 21 de febrer s'ha constituït la Comissió de seguiment de les obres de l'Escola amb els representants de l'Ajuntament, del Departament d'Educació, de la Direcció de l'Escola i de les famílies.

En la reunió, el Departament ha demanat disculpes per l'endarreriment en l'adjudicació i ha explicat el calendari previst de les obres. De cara a la primera setmana de març hi haurà la primera reunió amb l'empresa constructora. Copisa ha de presentar un avantprojecte millorat i el projecte bàsic entre finals de maig i primers de juny perquè l'Ajuntament comenci a tramitar la llicència d'obres, la qual té prioritat absoluta per l'equip de govern.

A finals de setembre i primers d'octubre el Departament ha d'aprovar el projecte executiu i es preveu l'inici d'obres el novembre de 2023. Segons el calendari establert, les obres de la primera fase (edificis d'infantil i primària, cuina, menjador i espais de direcció) acabarien el novembre de 2024. El Departament preveu que els infants es traslladin al nou edifici després de les festes nadalenques i puguin estrenar-lo al gener de 2025. Les obres de la segona fase (edifici del gimnàs-sala polivalent, vestidors i pista esportiva) finalitzarien al juny del mateix any.

Per acabar, a petició de l'equip de govern, el Departament d'Educació s'ha compromès a venir a Sentmenat a presentar l'avantprojecte a les famílies de l'Escola Les Filadores.

 

Darrera actualització: 22.02.2023 | 10:13