S'activa el Pla Alfa Nivell 3 de prevenció d'incendis del 12 al 17 d'agost

Dijous, 12 d'agost de 2021 a les 00:00

Degut al risc d'incendis derivat de la sequia i les altes temperatures, el passat dimecres 11 s'ha resolt l'aprovació del Pla Alfa de Nivell 3, per la qual cosa s'estableixen determinades restriccions, atesa l'activitat simultània del Pla Procicat i del Pla Especial d'Emergències d'Infocat.

Davant la resolució INT/2641/2021 de l'11 d'agost, s'ha decretat el Pla Alfa Nivell 3 per risc d'incendi des del 12 fins al 17 d'agost, amb l'objectiu de controlar les zones d'alt risc d'incendi, sent Sentmenat una de les zones afectades.

Així, durant aquest període de 5 dies queden suspeses les activitats esportives i de senderisme desenvolupades en el medi natural. D'aquesta manera, es faran controls a les zones boscoses del municipi per alertar de la seva prohibició.

Així mateix, quedarà suspesa l'activitat agrícola que comporti l'ús de maquinària entre les 10 i les 20 hores. Així com la limitació de circulació de transport dins de les zones forestals entre les 10 i les 20 h.

De la mateixa manera, quedarà limitada la circulació motoritzada, animal i de vianants al medi natural, excepte veïns i vehicles d'emergència.

Les obres i intervencions dins de la xarxa interurbana de carreteres i dels seus vorals quedarà suspesa, excepte de les autoritzades pel servei català de trànsit.

L'incompliment d'aquestes limitacions, restriccions i suspensions dóna lloc a la imposició de les sancions previstes a la llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, a més d'altres responsabilitats derivades de l'ordenament jurídic vigent. Des de l'Ajuntament de Sentmenat es demana responsabilitat i cooperació per afrontar aquesta situació de risc extrem i de protecció de les nostres zones naturals.

Darrera actualització: 12.08.2021 | 13:41