Reunió de treball amb la Conselleria de Territori per tractar millores en la mobilitat del municipi

Dilluns, 14 de novembre de 2022 a les 00:00

Aquest matí, dilluns 14 de novembre, l’alcalde, Marc Verneda, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Carbonell, han portat a terme una trobada a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat per tractar diversos punts d’actualitat i importants per al municipi.

A la reunió s’han tractat temes d’importància vital pel municipi i llargament reivindicats per les associacions de veïns, ja que són dos punts crítics del municipi: per una banda, l’enllaç de la carretera de la urbanització de Pedrasanta i Can Canyameres i, per l’altra, la millora de l’accés a Can Vinyals.

En el primer cas, des de fa anys hi ha una demanda de l’associació de veïns per reforçar la seguretat viària a la zona i per situar algun element reductor de velocitat que impliqui que els conductors dels vehicles que circulen per la carretera hagin de baixar la velocitat, ja que aquest excés de velocitat a vegades posa en perill la seguretat dels vianants a l’hora de travessar la carretera. En aquest cas s’ha demanat, acceptat per part de la Generalitat, posar una pas de vianants amb el reforç d’un grup semafòric que funcioni a demanda del vianant mitjançant el polsador, per convertir la zona en un espai amb major seguretat. Aquest grup semafòric es posaria en vermell en detectar un vehicle que sobrepassi l’excés de velocitat permès.

Finalment, també s’ha tractat millorar l’accés a l’entrada a la urbanització Can Vinyals, dotant-lo de més seguretat, fruit de la demanda de l’associació de veïns. La Generalitat estava a punt de realitzar una actuació al voral de la carretera, però des de l’ajuntament i l’associació de veïns s’ha demanat aturar-ho en considerar-ho insuficient. L’ajuntament ha demanat trobar una solució més adequada a les demandes dels veïns i veïnes que garanteixi la seguretat dels vianants i els vehicles.

Darrera actualització: 14.11.2022 | 19:38

Imatges