Recuperació de voreres i escocells

Dijous, 16 de març de 2023 a les 00:00

La regidoria de Medi Ambient impulsa una nova actuació d’adequació de les voreres i escocells de diferents barris, iniciant a Can Vilar, mitjançant un programa de foment de l’ocupació, per la millora de la seguretat dels vianants i per garantir la bona salut de l'arbrat.

Les voreres de diversos barris es troben aixecades perquè els arbres no disposen d’escocells prou amples i no tenen gaire espai per desenvolupar-se saludablement. En la majoria dels casos, a més a més, no disposen de suficient distància de separació entre ells.

L’actuació inclou una intervenció en les voreres per aplanar-les i adequar-les per a la circulació i seguretat del veïnat i l’ampliació del terra per a cada exemplar assegurant que poden desenvolupar-se sense problemes, amb terra, nutrients i humitat suficients per viure d’una forma saludable. 
Aquestes actuacions es van iniciar anteriorment amb la readequació de les voreres de Can Palau i ara és el torn de Can Vilar, on ja s'estant realitzant les tasques de recuperació. 

A la vegada, l’Ajuntament està treballant el projecte de renovació de les voreres del barri de Can Baixeres, on es van retirar diversos arbres malalts i corcats per dins degut a que els escocells no compleixen les dimensions ni característiques recomanables per assegurar el bon desenvolupament i ocasionant malalties als exemplars i insalubritat.

Els espais verds i l'arbrat són claus per un desenvolupament sostenible del poble. A més, generen espais d’ombra per la població i ajuden a respirar un aire més net. 
 

Darrera actualització: 16.03.2023 | 06:43

Imatges