Precaució per evitar nous incendis

Dimarts, 21 de juny de 2022 a les 11:00

L'Ajuntament ha decidit suspendre la foguera de Sant Joan i no es podran llençar petards a la zona de l'aparcament de Can Sorts per la seva proximitat amb el bosc

L’incendi que es va produïr ahir a Can Vilar a la una del migdia va ser provocat per un petard volador i va cremar tres hectàrees de terreny, format principalment per vegetació herbàcia i canyes. El foc va quedar estabilitzat a les tres de la tarda gràcies a la ràpida actuació de la Policia Local, les ADF, els Bombers de la Generalitat i els Agents Forestals. A les vuit de la tarda va quedar completament extingit i no s’han hagut de lamentar danys personals.

Al bosc, foc zero.

El Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya continua activat. Preguem extremar les precaucions i evitar actituds de risc que puguin provocar un incendi. Si veieu qualsevol indici de foc o de fum al bosc truqueu ràpidament al 112.

Recordem que està prohibït el llençament de focs artificials a menys de 500 metres del bosc. Això inclou totes les urbanitzacions, els disseminats i les zones del nucli que estiguin a menys de 500 metres de la zona forestal.

Foguera de Sant Joan

La foguera popular, tot i comptar amb el permís dels agents rurals, aquest any queda suspesa per tal de minimitzar el risc d’incendis donada la situació d’alerta i arran del greu incendi produït ahir. Per tant, no es podran llençar petards a la zona de l'aparcament de Can Sorts degut a la seva proximitat amb el bosc. Demanem responsabilitat a tota la ciutadania a l’hora de complir la normativa per unes festes segures.

Franges contra incendis i neteja de solars

El municipi de Sentmenat està declarat d’alt risc d’incendi forestal i està subjecte al Pla de Prevenció d’Incendis (PPI). L’Ajuntament de Sentmenat planifica i compleix escrupulosament cada any les mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions amb la disposició d’una franja exterior de protecció de vint-i-cinc metres d’amplada al voltant, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida i exigeix que la vegetació de les parcel·les no edificades interiors tinguin les mateixes condicions que la de la franja exterior. Amb aquestes mesures, sense constituir una protecció absoluta contra incendis, s’augmenta notablement la seguretat de les persones i dels béns en cas d’incendi forestal.

Les tasques de desbrossament de parcel·les i manteniment de franges es realitzen durant els mesos de juny i juliol i es fan conjuntament entre la brigada municipal i l’empresa que guanya la licitació del servei de manteniment de franges. Tècnicament es considera el període més adequat de desbrossament per poder tenir tot el període de juliol i agost sense recrescuda d’aquesta vegetació herbàcia, ja que si es tallen abans d’hora, amb l’aigua i el sol primaveral, tornen a crèixer ràpidament.

El Parc de Can Vilar estava previst de desbrossar-se aquesta setmana prèvia a la revetlla de Sant Joan com cada any, i fer una repassada al juliol. La zona ja va ser desbrossada l’última setmana de març d’enguany, així com al juny, juliol i desembre de l’any passat.

Recuperació de la riera

L’equip de govern està duent a terme la recuperació de la riera amb l’eliminació de les canyes que durant molts anys s’ha deixat créixer i han envaït la riera i els torrents. Amb aquest propòsit, s’han aconseguit subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua per valor de 120.000 euros per aquest any 2022 i de manera provisional s’han adjudicat 120.000 euros més per fer la continuïtat l’any vinent en la llera urbana fins al meandre del Tèxtil Besòs.

Darrera actualització: 21.06.2022 | 14:46

Imatges