Més de 500 participants en el Segon Cros Escolar Castell de Sentmenat

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 00:00

Es consolida com una de les principals activitats esportives juvenils del Vallès Occidental. 

Mig miler de joves van formar part de la segona edició del Cros Escolar Castell de Sentmenat, una cursa celebrada el 12 de març, al recinte del Col·legi Cor Immaculat de Maria i els voltants del castell. L'activitat, organitzada per l’AMPA del centre educatiu, va augmentar en 100 inscripcions respecte a l’edició anterior, fet que consolida l’esdeveniment com la gran festa de l’esport de la zona nord de la comarca. 

Al llarg del matí es van disputar nou curses dividides per edat i categoria. Van participar-hi 99 entitats i escoles, el doble que l’any passat, i la categoria més nombrosa va ser la benjamí, és a dir, infants de 2n i 3r de primària. Per part de Sentmenat, van formar-hi part l’IES Sentmenat i les escoles de Can Sort i Nostra Senyora del Pilar.

Les distàncies es van adaptar a cada categoria. La més llarga va ser de 5 km, per als majors de 18 anys, i va haver-hi una destinada a persones amb capacitats diverses, amb un recorregut adaptat de 450 metres. Es va simplificar el traçat i es va fer una sortida i arribada més ampla per evitar caigudes. Les inscripcions a l'activitat van ser gratuïtes i en línia, amb l'objectiu de minimitzar els residus generats durant el cros. En acabar les curses, els esportistes van poder gaudir d'uns xurros amb xocolata.

El Consell Esportiu de Sabadell ha inclòs la cursa com a part del circuit de cros comarcal. Serà la quarta i última prova puntuable, tant pel circuit sabadellenc com per la final nacional. El tècnic de l’entitat, Jesús Valverde, de la mà del vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Jordi Molins, van fer entrega dels premis en acabar les competicions. La jornada va transcórrer amb tranquil·litat i en un bon ambient on va regnar l’esportivitat. 

Darrera actualització: 03.04.2023 | 15:33