L’Institut de Sentmenat engega el projecte Encert per l’alumnat amb dificultats generalitzades d’aprenentatge 

Divendres, 1 d'octubre de 2021 a les 00:00

L’institut de Sentmenat ha ideat un projecte singular que representa una mesura d’atenció educativa addicional en l’etapa de secundària, que comporta la realització d’activitats pràctiques fora del recinte escolar. Es tracta del projecte Encert. La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sentmenat hi ha donat també el seu suport.

El Projecte està pensat per aquells alumnes de 3r i 4t d'ESO que presentin dificultats generalitzades d’aprenentatge, un baix nivell d’assoliment de les competències en la majoria de les matèries en els cursos anteriors i que tenen compromès l’assoliment de les competències. Es tracta d'oferir-los un entorn d'aprenentatge adequat en el qual se sentin còmodes per afavorir l'assoliment de la titulació a la vegada que descobreixen en la part més pràctica possibles interessos de cara a la formació professional posterior. 

Amb aquests objectius va arrencar el projecte ENCERT el passat dimarts 21 de setembre amb un grup d'11 alumnes de 3r i 4t d'ESO per aquest curs. 

L'Ajuntament ha habilitat a l'Espai Jove, un espai a la manera de taller amb eines i maquinària perquè els alumnes puguin realitzar projectes pràctics de construcció, arranjament, recuperació d'objectes, etc. Un monitor els acompanya juntament amb la tutora en aquest taller pràctic.  

Aviat està previst que es puguin veure els resultats de la feina feta, de moment han començat per la realització de sofàs d'exterior per a l'Espai Jove. En aquests projectes es compta també amb la deixalleria i amb els professionals de la brigada que podran també assessorar-los en tasques més especialitzades. 

Tant des de l’Institut com des de la regidoria d’Educació s’espera que aquest projecte suposarà un èxit de superació per a cada un de l’alumnat participant.  

Darrera actualització: 04.10.2021 | 14:31