L'empresa sentmenatenca GASN2 aconsegueix l'homologació dels seus respiradors i en comença la seva producció

Divendres, 24 d'abril de 2020 a les 00:00

L'empresa GASN2, ubicada al polígon Mas d'en Cisa de Sentmenat, ha aconseguit l'homologació de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris del seu respirador per assaigs clínics i ja ha començat la seva producció per donar suport a la crisi sanitària per la COVID-19.

Aquest dilluns 20 d'abril l'Alcalde, Sr. Marc Verneda, va visitar les instal·lacions de l'empresa GAS2N per conèixer de més a prop el projecte de respiradors assistits per fer front a les insuficiències respiratòries. En només dues setmanes, els enginyers de l’empresa n'han desenvolupat els prototips i aconseguit l'autorització de l'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios.

GASN2 és una empresa especialitzada a aportar solucions integrals innovadores en el mercat de consum de gasos per a diferents sectors industrials, però que s’ha adaptat a treballar en la producció de respiradors per al suport a pacients amb problemes respiratoris, com és un dels grans efectes de la COVID-19.

Davant la situació de crisi sanitària i la necessitat de respiradors als centres mèdics, l'equip de R+D de GASN2 va començar a treballar en un primer disseny a partir de components industrials i software propi. Davant de l'èxit que van significar les primeres proves de l'equip, el departament CatSalut va realitzar uns primers tests amb un prototip a l'Hospital Mútua de Terrassa, seguidament d'una segona ronda d'assajos i tests. Després van venir més tests a l'Hospital Clínic de Barcelona i al Germans Trias i Pujol que han donat el suport mèdic al dispositiu.

Es tracta d'un equip de respiració mecànica per intubació que rep el nom de DAR (Dispositiu Autònom de Respiració). Aquest dispositiu assisteix els pacients de manera que aporta la quantitat d'oxigen necessari per a cada persona alhora que permet controlar la freqüència respiratòria constant i altres paràmetres de forma objectiva amb una monitoratge per pantalla i sistemes d'alarma visuals i sonors en casos de pujades i baixades de la saturació respiratòria dels pacients.


Els primers 25 dispositius ja han estat entregats i ja han estat provats al Hospital Clínic i al Hospital Trias i Pujol. L’empresa de Sentmenat està preparada per fer una producció de 100 unitats diàries.

 

Darrera actualització: 24.04.2020 | 14:31