L’atleta sentmenatenc José Fructuoso es proclama subcampió d’europa en 30 km marxa de la categoria majors de 50

Dimecres, 4 de novembre de 2020 a les 00:00

Atleta des de jove i dedicat a l'educació física, el sentmenatenc ha recollit 3 medalles al Màster M50 europeu de Marxa Atlètica: subcampió en 30 km, bronze en 10km i campió per seleccions. José ens ha assegurat que durant aquests anys de preparació, els entorns de Sentmenat han estat el seu centre d'Alt Rendiment Esportiu.

 

José Fructuoso, atleta i professional de l'educació física des de ben jove va dedicar part de la seva vida a les maratons, fins que diverses lesions el van treure de les competicions durant 25 anys, on la va dedicar a formar a altres persones en la màgia de l'atletisme.
Va ser aproximadament fa 3 anys que va començar a provar la marxa atlètica, i a treballar la tècnica que requereix tal disciplina en les modalitats de velocitat a marxes d'entre 3 i 10 km. Explica les seves primeres competicions on va arribar a quedar últim a carreres regionals, però rere un any de tecnificació i entrenament exclusiu va millorar ràpidament fins a aconseguir ser 6è als campionats del món M50 i campió del món per equips a Polònia.
Aquest any però, ha estat un any dur per a tothom, I també ho ha estat pels esportistes professionals, no obstant això, entre els llargs entrenaments de musculació i càrdio a la cinta elèctrica de casa i els entrenaments de 35 km pels entorns de Can Vilar, aquest any ha estat capaç d'emportar-se la medalla de bronze a la prova de 10 km amb un temps de 56′ 42″' i la medalla de plata a la prova de 30 km amb un temps de 3:16:15 h, a més del campionat per seleccions.

Darrera actualització: 04.11.2020 | 10:51