L'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, l’Amep, presenta la Declaració per l’energia

Dimecres, 7 de desembre de 2022 a les 00:00

Sentmenat forma part de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública amb l’objectiu de prendre mesures conjuntes per accelerar els projectes d’energies renovables.

El passat dia 1 de desembre de 2022, els 114 municipis i entitats de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública van demanar públicament als governs de l’Estat i de la Generalitat que adoptin mesures urgents per accelerar els projectes d’energies renovables en el sòl urbà de pobles i ciutats, i per eliminar les barreres que les elèctriques imposen als projectes d’energies renovables impulsats per la ciutadania, les empreses locals i els ajuntaments.

L'Auditori de l'Escola d'Enginyeria de la UPC va acollir l’acte organitzat per l’Amep aquesta matí, en el que l’associació municipalista va celebrar la seva assemblea general que, entre altres qüestions, ha debatut i aprovat la «Declaració dels municipis i entitats per l’energia pública». 

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública, l’Amep, de la qual Sentmenat en forma part, té l’objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, de desenvolupar accions per promoure una transició energètica justa, democràtica i sostenible, i de donar suport a les entitats i municipis que tenen aquest mateix interès. Des de la seva constitució, el 23 de febrer de 2021, l'AMEP ha passat dels 78 associats fundadors a 114, que representen a quasi 3,4 milions de persones.

Darrera actualització: 07.12.2022 | 11:21

Imatges