L'artista local Sandra Hernández pinta un mural a la Biblioteca amb motiu del 20è aniversari

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 00:00

El 20è aniversari de la inauguració de la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila acaba amb la pintada d'un mural de motius florals al voltant de l'escala de l'edifici a càrrec de la sentmenatenca Sandra Hernández, que també ha sigut l'autora de la il·lustració estampada a les bosses de roba que s'han realitzat amb motiu de l'aniversari.

La celebració va coincidir amb el primer confinament, però es va recordar l'efemèride amb les activitats que s'han anat realitzant tant via telemàtica per les xarxes socials de la biblioteca com via presencial, quan la situació sociosanitària ho ha permès. Durant aquests 20 anys la biblioteca ha destacat per la programació d'activitats de foment a la lectura i a la dinamització cultural del municipi, a dia d'avui més del 50 per cent de la població de Sentmenat té el carnet de la Biblioteca.

És per això que era lògic celebrar-ho amb més cultura i la il·lustradora sentmenatenca Sandra Hernández ha estat l'encarregada de pintar un mural a les escales de l'edifici de la Biblioteca. Explicat per l'artista, la idea va ser la de crear una ambientació fantàstica, alhora que natural, que oferís una invitació metafòrica a l'ambientació fantàstica de la lectura. Per això, es va decantar per una temàtica botànica amb flors fantàstiques i de grans dimensions, que en contraposició a l'espectador fa que aquest es vegi petit, com si estigués entrant a un jardí gegant.

Pel que fa als colors escollits, després de vàries proves, la il·lustradora va considerar jugar amb tons similars a la mateixa paret, per així mantenir un ambient relaxant que representa la biblioteca, per fer de l'edifici un espai tranquil i acollidor alhora que fresc i fantàstic.

La il·lustradora també és l'autora de la il·lustració de la bossa de nansa de roba per portar llibres que fa referència al 20è aniversari de la biblioteca a l'actual emplaçament. Recordem que Sentmenat té biblioteca des de l'any 1973 i l'any 2000 va inaugurar un nou espai adaptat a les noves necessitats a l'antiga rectoria.

Darrera actualització: 15.01.2021 | 11:09

Imatges