L’Ajuntament recorda les pautes d’ús i manteniment dels parcs infantils per prevenir la COVID-19

Divendres, 25 de setembre de 2020 a les 00:00

Els parc infantils del municipi constitueixen un espai d’esbarjo beneficiós per als infants, per contra, l’ús d’aquests equipaments pot suposar un punt de risc per la transmissió de la COVID-19. Seguir les recomanacions d’higiene i seguretat és importantíssim per tallar la cadena de transmissió.

L’ús d’equipaments públics com els dels parcs infantils (gronxadors, tobogans i similars) suposen un risc de contagi de la COVID-19, especialment pels factors següents:

  • Superfícies de contacte freqüent elevat.
  • Coincidència d’infants de grups de convivència estable diferents.
  • Dificultat per mantenir les distàncies de seguretat i aglomeracions en els espais d’ús compartit simultani.

Seguint el model de gestió dels parcs infantils en el context de la contenció de la COVID-19, no es considera adient en aquests moments el tancament total dels parcs infantils, no obstant, sí es considera necessari reforçar les pautes per a les famílies per a un ús correcte i reduint al màxim els riscos de contagi:

Pautes per a les famílies:

  • Considereu que els parcs infantils són un espai compartit i que cal fer un ús racional per a que sigui un espai segur i evitar aglomeracions:

-No accediu als parcs infantils si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell moment.

-Limiteu el temps d’ús a un període inferior a l’habitual per facilitar que hi accedeixin altres famílies sense aglomeracions.

-Busqueu activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús dels equipaments dels parcs infantils. Per exemple jugar amb la sorra, jugar a fet i amagar,...

  • Cal que els infants:

-Practiquin la higiene de mans (gel hidroalcohòlic) abans d’accedir als parcs infantils i també de forma freqüent mentre en fan ús.

-Mantinguin una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres grups de convivència per impedir el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments.

-Facin ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys inclosos i sempre que sigui possible entre els 3 i els 5 anys.

-Evitar menjar i beure en l’espai de joc (es pot beure aigua per garantir la hidratació fora de l’espai de joc).

  • Es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones al voltant dels parcs i àrees de joc i així reduir al mínim les possibles aglomeracions. Els adults, caldrà que en tot moment feu ús de la mascareta i respecteu les distàncies de seguretat amb altres persones.
  • No feu ús dels bancs a l’interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l’espai.
  • Expliqueu als infants les pautes per evitar el contacte físic amb altres infants que no formen part del seu grup de convivència estable.
  • Aquestes mesures són especialment importants en els parcs infantils situats en municipis on s’apliquen mesures especials per a la contenció del contagi per la COVID-19.

Cal tenir en compte que la distància de seguretat a l’aire lliure pot ser inferior als espais tancats però que cal evitar els contactes físics entre persones de diferents grups de convivència. 

Per part de les administracions locals, es realitzaran tasques de desinfecció i higiene amb una alta regularitat per reduir al mínim les possibilitats de transmissió i fer dels nostres parcs infantils i àrees de jocs zones segures d’esbarjo.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 13:27