L'Ajuntament prepara el dia internacional per a l'eliminació de la violència cap a les dones

Diumenge, 22 de novembre de 2020 a les 00:00

Donada la situació sociosanitària, la Regidoria d'Igualtat no ha volgut deixar enrere la celebració del 25 de novembre contra la violència masclista i prepararà una setmana plena de continguts digitals i activitats virtuals.

L'Ajuntament de Sentmenat no ha volgut deixar enrere una de les reivindicacions més importants de l'any, el 25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, estenent la seva manifestació amb activitats que abordaran les diverses dimensions de la violència masclista durant tota la setmana. El canal que s'utilitzarà seran les xarxes oficials de l'Ajuntament i la seva pàgina web, a l'apartat d'Igualtat.

Començant pel dilluns 23, l'Ajuntament publicarà un breu recull històric d'on ve la celebració d'aquesta festa reivindicativa amb data del 25 de novembre juntament amb un manifest, i es penjarà un llaç lila al balcó de l'Ajuntament en commemoració a les víctimes de la violència masclista.

Seguidament, el dimarts 24 es publicarà una nota en nom de l'Ajuntament per a solidaritzar-se amb totes les víctimes. A Sentmenat no hi ha lloc per les violències cap a les dones.

Dimecres 25 es publicaran a les xarxes socials i a YouTube un vídeo amb la lectura del manifest unitari llegit per sentmenatenques que li donaran veu.

Aprofitem per recordar-vos que el dia 25 convidem la ciutadania a fer un minut de silenci a les 12:00h en senyal de suport a les dones que travessen situacions de violència masclista, i que des del vostre organisme podeu sumar-vos a aquest gest i fer-ne difusió.

Dijous 26 es pujaran diversos continguts i cartells sobre com identificar les diferents dimensions de les violències cap a les dones i lluitar contra la seva invisibilització.

Finalment, divendres es realitzarà la presentació d'un recull bibliogràfic sobre autores per convidar a la ciutadania a conèixer-les i formar-se en teoria feminista juntament amb els diversos canals de suport a les víctimes de violència masclista. Juntes serem més fortes!

A més a més, l'Ajuntament de Sentmenat ha anunciat que preveu realitzar les diverses activitats reivindicatives que es tenien previstes en un futur quan la situació epidemiològica sigui estable i no comporti cap risc. Animem a tota la ciutadania a celebrar aquesta reivindicació i lluitar per fer la nostra vila un lloc segur i més just per a totes les persones de tots els gèneres.

Darrera actualització: 23.11.2020 | 10:52