L’Ajuntament de Sentmenat presideix l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes

Dissabte, 23 de febrer de 2019 a les 00:00

Des del proppassat divendres 15 de febrer l’Ajuntament de Sentmenat assumeix la presidència de l’Associació de Municipis de la riera de Caldes (AMERC).

L’AMERC es va constituir com a associació a l’any 2014 i des d’aleshores la presidència ha anat passant successivament entre els municipis que la constitueixen: Santa Perpètua de Mogoda, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, La Llagosta, Sentmenat i Polinyà.

Aquesta entitat va néixer amb l’objectiu de sumar forces per dur a terme actuacions concretes que ajudessin a potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació en els sis municipis. Abasta una població de gairebé 90.000 habitants, més de 42.000 llocs de treball, 32 polígons d’activitat econòmica i entorn a 3.600 empreses.

En aquests anys a través de l’AMERC s’han dut a terme un bon nombre de projectes concrets en diferents àmbits, dels quals disposeu d’àmplia informació a través de l’enllaç https://www.rieradecaldes.com/, s’han consolidat i enfortit recursos i ha esdevingut un exemple de col·laboració intermunicipal reconegut i ben valorat també per administracions com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

A l’acte van assistir els alcaldes i alcaldesses de tots 6 municipis i també els regidors i regidores que ocuparan els òrgans de govern de l’associació. Per part de Sentmenat el Sr. Jordi Gilgado Regidor de Promoció econòmica, assumeix la vicepresidència.

L’Alcaldessa de Sentmenat Il.lma Sra. Núria Colomé al seu discurs com a nova presidenta de l’AMERC va reconèixer el valor dels resultats aconseguits fins ara i va destacar la importància de la cooperació transversal entre els tècnics dels diferents serveis municipals així com amb els representats polítics. També va apuntar el que podrien ser alguns dels objectius durant aquest any de presidència: dotar a l’AMERC de nous instruments per potenciar al màxim la col·laboració intermunicipal, i el desenvolupament de projectes i actuacions de promoció econòmica en línies innovadores que millorin l’ecosistema productiu per generar noves oportunitats a les empreses locals i l’atracció d’inversions.

Darrera actualització: 23.02.2019 | 18:07