L’Ajuntament de Sentmenat dona suport al dret d’autodeterminació del poble sahrauí

Dijous, 7 d'abril de 2022 a les 00:00

El ple de la darrera setmana de l’Ajuntament de Sentmenat va aprovar una moció en suport al dret d’autodeterminació del poble sahrauí. El text està consensuat entre diferents entitats com el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments solidaris amb el poble sahrauí i la Federació ACAPS. La moció va rebre el suport de tot el consistori a excepció de l’abstenció del PSC.

El text condemna el fet que "el 18 de març passat, Espanya va trencar la seva posició neutral amb el Sàhara", en deixar de reconèixer-ne el dret d'autodeterminació i alinear-se amb les pretensions del Marroc, i d'aquesta manera va trencar el consens existent fins ara sobre el conflicte a escala internacional. En aquest sentit, el text recorda que la condició que el Front Polisario havia posat per acceptar el diàleg era que s'avancés en aquest dret de decidir el propi futur del territori.

Segons la moció, l'origen d'aquest gir estratègic pot estar motivat per la recent hospitalització del líder de l'FP i la pressió del Marroc tot facilitant l'entrada d'immigrants a Espanya, una crisi política que el Govern espanyol ha volgut resoldre amb aquest canvi de postura sobre el Sàhara.

Per tot plegat, la moció demana que l'executiu del govern espanyol rectifiqui de forma immediata i torni a reconèixer la reivindicació d'autodeterminació del poble sahrauí, com també que Catalunya tingui representació institucional pròpia amb relació al Sàhara Occidental.

A més també insta al Parlament de Catalunya a constituir un grup per la Pau i la Llibertat al Sàhara, que encara no s’ha activat.

Podeu trobar el text íntegre de la moció adjunt en aquesta notícia.

Darrera actualització: 07.04.2022 | 13:14