L'Ajuntament de Sentmenat alerta d'una nova plaga de l'insecte bernat marró marbrejat

Dilluns, 2 de novembre de 2020 a les 00:00

L'insecte asiàtic ha estat detectat als voltants de Sentmenat i podria afectar tant a conreus com a domicilis del veïnat. Es tracta d'una plaga que ja s'ha localitzat a més de 130 municipis catalans i es notifica de la importància de controlar, notificar i exterminar l'espècia invasora, ja que posa en perill el nostre ecosistema. 

El bernat marbrejat és una xinxa provinent de l'Àsia que es va detectar per primera vegada a Girona l'any 2016 i que ja ha estat identificada a més d'un centenar de municipis catalans. Aquesta espècia invasora no pica a les persones ni als animals, ni tampoc transmet malalties, pero és especialment perillosa per l'ecosistema agrícula, ja que ataca a arbres fruiters i ornamentals i cultius hortícoles.


A la tardor, és quan aquest bernat busca refugi a edificis urbans i construccions diverses per passar-hi l'hivern. És un insecte que es pot capturar amb relativa facilitat amb un aspirador o escombrant-los a primera hora del matí o a darrera hora del dia, ja que en aquests moments es mouen més lentament a causa de la temperatura ambiental, la qual és més baixa. No és recomanable l'ús de productes insecticides. 

A fi de conèixer millor la distribució de la plaga a Catalunya, us demanem que ens informeu sobre si heu detectat la plaga al vostre municipi: ssv.daam@gencat.cat.

Darrera actualització: 02.11.2020 | 17:50