L’Ajuntament de Sentmenat activa la nova Seu Electrònica

Divendres, 12 d'abril de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Sentmenat activa la seva nova seu electrònica, l’espai web municipal des d'on els ciutadans, podran accedir als serveis i als tràmits de l'administració pública de manera telemàtica.

Empreses, associacions i professionals col·legiats estan obligats per llei a fer els tràmits amb l’Administració de forma telemàtica.

Els principals avantatges de l’administració electrònica són la disponibilitat durant les 24 hores del dia i la facilitat d’accés, que evita desplaçaments a les dependències o gestions telefòniques, però també la interoperabilitat amb la gestió d’expedients que permet conèixer l’estat del tràmit en tot moment i la comunicació més directa entre el ciutadà i l’administració.

A través d’aquesta nova plataforma, adaptada a la normativa en matèria de procediment administratiu, es podrà realitzar tràmits en matèria d’urbanisme i habitatge, hisenda, sanitat, arbitratge i consum o bé registrar una instància genèrica perquè qualsevol veí pugui comunicar-se formalment amb l’ajuntament, així com consultar l’estat de tramitació dels seus expedients i rebre notificacions electròniques. Es podrà accedir a través de la mateixa pàgina web de l’Ajuntament dins de l’apartat de Seu Electrònica, i caldrà identificar-se electrònicament mitjançant DNI electrònic, certificat digital (idCAT i idCAT mòbil, entre d’altres) o amb el sistema Cl@ve.

Un cop s'hagi comprovat que la seu electrònica sigui totalment estable, està previst per part dels tècnics del servei, programar diferents formacions adreçades a la ciutadania, per mostrar amb casos pràctics i online el funcionament i facilitat amb que el ciutadà es pot relacionat amb l'Ajuntament i altres administracions en general.

Tanmateix la Regidoria de les TIC està gestionant implementar punts d'assistència telemàtica per a aquells ciutadans que no disposin de mitjans per a gestionar els seus propis tràmits. També s'adquiriran dispositius electrònics per a poder signar els tràmits que els ciutadans facin presencialment davant de l'Oficina d'Assistència en Matèria del Registre (OAC), per donar a fer compliment el que preveu la normativa matèria d'assistència al ciutadà. És a dir, que el ciutadà signarà telemàticament les seves sol·licituds sense necessitat d'emplenar l'antiga instància en paper i obtindrà un rebut de registre, ja sigui en paper o per correu electrònic.

Pots tramitar el teu certificat digital en el següent enllaç: https://web.gencat.cat/ca/tramits/que-cal-fer-si/Vull-identificar-me-digitalment/idcat-mobil/

 

Darrera actualització: 12.04.2019 | 12:46