L’Ajuntament aprova una nova Ordenança Municipal de Control, Tinença i Benestar dels Animals

Dimecres, 9 de desembre de 2020 a les 00:00

Ens els darrers anys s’ha vist un increment del nombre d’animals de companyia, que ha anat a la mà d’un canvi en la manera d’entendre les formes de relacionar-nos amb els animals, així com el respecte pel seu benestar. És per això que la Regidoria de Benestar Animal ha decidit actualitzar a la situació actual l’Ordenança que controla la tinença dels animals.

Aquesta ordenança té com objecte regular, dins del terme municipal de Sentmenat, la tinença d'animals, en especial, les interrelacions entre les persones i els animals, tant amb els animals de convivència humana com els utilitzats amb fins esportius o lucratius, respectant en tots els casos els drets dels animals i tenint cura dels aspectes relacionats amb la salut pública i la seguretat; regular les condicions mínimes exigibles que han de tenir els centres i establiments dedicats a l'acollida, manteniment o comercialització dels animals, amb la finalitat de preservar els seus drets i potenciar la participació de les associacions de protecció i defensa dels animals i d'altres amb incidència en aquest àmbit, per implementar les actuacions municipals en relació amb la tinença cívica d'animals.

L’Ajuntament recorda que tota persona que decideixi tenir un animal de companyia ha d’estar al corrent de l’Ordenança, respectar els seus deures i conèixer els seus drets. La tinença d’animals suposa unes obligacions de respecte cap a l’animal i cap a la resta de ciutadans amb els que es conviu, fem de Sentmenat un lloc millor per a tothom.

Per llegir i conèixer la nova Ordenança Municipal podeu clicar aquí.

Darrera actualització: 09.12.2020 | 13:45